Sidor

söndag 19 juli 2015

Semester-förfall!

Efter en veckas semester kan jag konstatera att det blivit mer förfall än träningsläger. Normalt sett blir det mycket träning när jag har semester eftersom tiden finns då. Men den här veckan har det blivit växthusbygge, det har varit väldigt blåsigt (dvs inget kul att cykla) och tiden har bara försvunnit.

Växthusbygget har tärt hårt på tålamodet och humöret eftersom monteringsanvisningen är väldigt otydlig och jag har fått göra om flera saker. Dessutom är det inte så lätt att få ihop allt som det ska vara. Men vi har iaf fått upp stommen nu och det är egentligen inte så mycket kvar innan det är klart.

Stommen på plats
Men idag lämnade vi växthuset åt sitt öde och åkte till Gekås på förmiddagen. Vi skulle lämna tillbaka lite kläder som jag köpte senast jag var där och så hade Älsklingen lite ärenden där.

Lite smått och gott blev det med hem. Vi tog en lunch också när vi ändå var där. Jag var sugen på pommes frites som jag inte ätit på länge, så det fick bli en hamburgertallrik.

På eftermiddagen blev jag sugen på att springa, så jag klädde om och tog med mig Selma ut. Lycklig vovve!


Ut o springa!
Jag kom två kilometer innan jag var tvungen att stanna pga magont och illamående. Jag antar att det var kroppens sätt att "tacka" för skräpmaten. Jag vilade en stund innan jag sprang vidare, intalade mig att det var lättsprunget längre fram. Det släppte inte och när jag sprungit en bit in på banvallen var jag tvungen att stanna igen. Då hade jag sprungit 4 km.

Efter en kort stunds vila fortsatte jag och tyckte nog att magontet hade försvunnit. Men någon kilometer senare kom det tillbaka igen. Blääää!

Jag kan konstatera att skräpmat inte är någon bra löparmat för mig och att löparformen är lååååångt borta! Men det är klart, löparformen kommer inte flygandes till en medan man ligger i soffan!

Jag tänkte lite bedrövat på att jag för ett år sedan sprang 27 km på mina långpass och kände mig kass när jag inte ens orkar springa en fjärdedel av den sträckan längre.

Men, men det är bara till att kämpa på. Tre pass i veckan (minst) behövs för att komma tillbaka i form igen. Intervallpass, backpass och långpass (10-15 km) behövs för att komma tillbaka till rutinen igen. Och så lite blandning med cykel, simning och rullskidor.

Nu tar jag sikte mot Lidingö tjejlopp i slutet av september. 1 mil. Som ska kännas bra! Bara till att börja springa! Nu ska förfallet vändas till träningsläger:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar