Sidor

måndag 27 juli 2015

En 50-åring på resa - Skansen

Vi intog vår frukost på hotellets uteservering i strålande sol. Så skönt att få känna lite värme den här värdelösa sommaren! Enda smolket i bägaren var väl att jag hade börjat få ont i halsen och insåg att jag inte skulle slippa undan Älsklingens helvetesförkylning.

Utsikten till frukost
Nu hade jag inte planerat några mer aktiviteter, så vi resonerade oss fram till att ett besök på Skansen kunde vara kul. Älsklingen och jag hade ju aldrig varit där, så det skulle bli spännande.

Vi checkade ut från hotellet och tog bilen mot Skansen. Det är helt uppenbart att det inte är meningen att man ska ha någon bil när man befinner sig i Stockholm, för det fanns ju ingenstans att parkera. Till sist hittade vi en parkering där vi kunde klämma in oss och vi fick gå en bit för att komma till Skansen.

Vi traskade omkring där inne. Hittade Allsångs-scenen.

Ingen Allsång nu
Älsklingen hittade också kanonerna...

Hmmm...
Älsklingen och Thomas suktade efter turridningsponnyerna.

Hade ju varit kul att få rida lite...
Älsklingen och Carina hittade styltor

Koncentrationen på topp!

Vildsvinsbak
Renarna

Vargarna

Vildsvinskultingar
Vicenter
Det var faktiskt ganska mysigt att traska omkring på Skansen. Alla djur var inte lika lätta att få syn på, men vi fick se en hel del spännande ändå som lappugglor, lodjur och järv.

Vi insåg också att vårt hotell låg mittemot Skansen.

På andra sidan vattnet låg vårt hotell
Vi tog varsin mjukglass också, den första (och kanske enda) för i år. Dock var det lite "fusk" med den där glassen och rånet var ju inte direkt välfyllt!

Fuskig mjukglass
Trötta, glada och nöjda lämnade vi sedan huvudstaden bakom oss och körde hemåt. Då kom också regnet. Det regnade rätt ordentligt på sina ställen så farten fick anpassas, vilket gjorde att det tog lite längre tid än vad som var tänkt.

När vi lämnat av Thomas och Carina for vi vidare till Läjet för att hämta Selma som vi såklart saknat under resan!

När vi väl var hemma hade jag nästan tappat rösten och hade grymt ont i halsen. Det var så gött att få komma i säng och få sova ordentligt utan krav på att någon väckarklocka skulle ringa!

Gårdagen tillbringades på rygg i soffan. Jag var inte alls pigg och idag känner jag mig rätt risig också. Så jävla typiskt att behöva bli sjuk på semestern!

Men vädret är ju ändå piss, så man hade ändå inte kunnat göra något vettigt. Bra dock att vi fick denna härliga helg i Stockholm! Så himla kul det var!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar