Sidor

fredag 17 juli 2015

Sopa och montera

Denna dag började med att Selma och jag lämnade tillbaka paddan som vi lånade i onsdags. Efter det blev det en god frukost på altanen, där det var lagom varmt idag. Ingen riktig sommarvärme på morgonen.

Efter frukost gick jag ut till min växthusgrund och började sopa stenmjöl som ska ner mellan alla stenar. Ett riktigt idiotjobb. När man tror att man är klar så hittar man skarvar utan grus. Ett evighetsjobb känns det som.

Solen började faktiskt att värma på en hel del på förmiddagen, så jag tänkte att det var bättre att parkera i solstolen på altanen. Så gött att sola! Varmt och skönt! Äntligen lite känsla av att det faktiskt är mitten på juli.

Jag låg på altanen fram till kl 15 då solen gick i moln. Älsklingen är förkyld och mår jättedåligt, så han var inte till någon hjälp med växthuset idag, men jag tänkte att jag kunde göra lite förjobb och skruva ihop lite delar som sen när de ska resas kräver att man är två.

Så jag tog fram kartongen med alla aluminiumdelar och lade ut dem på gräset. Försökte sortera så gott det gick. Allting är numrerat, vilket är jättebra, men vissa paket syntes inga siffror på, så det blev lite gissningslek.
Många delar som ska skruvas ihop
Det första att göra, den sk "preassembly" bestod av att skruva ihop alla långa delar. Tack vare siffrorna var det förhållandevis enkelt att veta vilka delar som hörde ihop. Dock var det inte tydligt vilket håll skruvarna skulle sitta åt, så jag satte dem åt det håll som verkade logiskt.

När jag fått ihop alla långa delar var det dags att börja skruva ihop ovan- och nedandelar med stänger. Då insåg jag att jag (naturligtvis) satt alla skruv fel. Så där blev det en massa omjobb. Så jävla irriterande! Och så lätt det hade varit att visa hur de skulle sitta så att det hade blivit rätt från början...

Men, men det gick iaf lite framåt och jag lyckades få klar en hel långsida. Det stod något i instruktionen om att man skulle räkna med att det ska ta 300 minuter, dvs 5 timmar att skruva ihop växthuset. Det kan nog stämma. Så det blir mer jobb med det imorgon.

Långa delar klara och en långsida ihopskruvad (längst bort)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar