Sidor

måndag 6 juli 2015

Ny vecka i crawl-kursen

Efter tre nätter med dålig sömn pga av värmen så har jag känt mig rätt sliten idag. Jag klagar dock inte på värmen, jag älskar den! Men jag vill helst inte ha mer än 18 grader i rummet när jag sover.

Jag hade också fått träningsvärk av gårdagens ogräsrensande. Många djupa knäböj där! Så det var lite tufft att röra på sig i bassängen idag!

Det var iaf väldigt lugnt på Simstadion idag. Blåsigt och kallt igen, så då är det väl inte så kul att ligga där. Och det var ärligt talat inte så kul att vara i vattnet heller, så fort man stannade.

Vi hoppade i snabbt och började simma in i vanlig ordning. Sedan körde vi bensparkar med platta. Väldigt mycket energiförbrukning utan att man direkt känner att man flyttar sig så mycket framåt, men förmodligen något jag behöver träna mer på!

Vi fortsatte sedan med stålmannen (ligga på sidan, sparka och andas) och den där koordinationsövningen där vi kör stålmannen, vänder, andas och fortsätter på andra sidan. Sätter den övningen nästan helt nu!

Därefter tog vi av oss simfenorna och tog fram dolmarna (ja, det heter så).
Detta är en dolme och man hittar den HÄR
Man sätter den mellan benen ovanför knäna och håller fast den där så att den hjälper en att flyta medan man kan koncentrera sig helt på sina armtag.

Jag har kört med dolme några gånger tidigare, men aldrig känt att det funkat för mig. Jag har hela tiden fått känslan av att mitt huvud blir nedtryckt i vattnet, vilket jag har tyckt har varit rätt obehagligt.

Men idag hjälpte den mig verkligen! Jag fick koncentrera mig på armtagen, hitta tekniken och jag tog mig framåt. Så himla härlig känsla! Körde 50 meter utan problem! Så nu får det bli massa träning med den i fortsättningen!

När vi var klara med dolmarna skulle vi köra 25 m så fort vi kunde. Då blev det återigen kortslutning för mig. Tappade både armar, ben och huvudposition för att inte tala om att jag glömde andas. Jaja, jag får väl lära mig att köra normalt innan jag kör fullt, men ändå kul att försöka köra på snabbare.

Det blev ett snabbt avsim och upp ur vattnet och in i den varma duschen. Sedan var det skönt att köra hemåt och se fram emot en slapparkväll!

Jag fick också mitt paket innehållandes en sport-bh från Craft. Jag fick ju en felleverans, men efter kontakt med den trevliga kundservicen så fick jag alltså mitt lilla paket idag!

Sport-BH med hål för pulsbandet
Det ska bli riktigt spännande att testa denna och se ifall den funkar så att jag kan springa med pulsbandet utan att få läskiga skavsår av sändaren!

Nu är det bara tre dagar kvar på crawl-kursen och jag känner att jag bara vill fortsätta. Jag har redan förbättrat min simning massor och jag har fått ett litet "paket" med övningar att köra när jag simmar själv. Inte så många, men bra övningar som hjälper väldigt mycket och är lätta att genomföra, man vet vad man ska tänka på när man kör dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar