Sidor

onsdag 1 juli 2015

Crawl-kurs dag 3 och ridning i paddocken

Idag var det fortsättning på crawlkursen. Tredje tillfället nu. Först fick vi simma in. Jag körde bröstsim som jag lärde mig igår, vet inte om det gick något snabbare, men fick iaf lite beröm på min teknik.

Sedan körde vi bensparkar med platta. Hade visst böjda knän. Fattar inte hur man känner att man har det??? Sedan körde vi med simfenor och låg på sidan med huvudet i vattnet och tränade andning. Sedan skulle vi göra en övning som utgick från den, men man skulle dra runt armen och andas på andra sidan utan att låta armen gå fram igen. Det gick sådär. Lyckades några gånger, men armen villa bara snurra fler varv.

Det sista vi gjorde var att simma sammansatt, dvs med armtag och bentag, fortfarande med fenorna på fötterna.

Tycker det är svårt att hitta rätt teknik med armarna. Och när jag tänker på armarna glömmer jag bensparkarna och  huvudpositionen. Det blir väldigt mycket ansträngning för väldigt lite framfart. Andningen blir ansträngd och det känns som om jag inte har någon kondition alls.

När vi var klara sa vår simtränare att jag simmar bra, men behöver få till tekniken så att jag kommer mer framåt och får upp farten. Jahaja, får hoppas att jag knäcker den koden snart!

Efter simningen for jag hem och hoppade i ridkläderna och stack ut till stallet för att motionera min "ardenner" lite. Hästarna har fått gå i vinterhagen, som inte har så mycket bete, sedan i måndags så de var ju helt "utsvultna", stackarna...

Jag gjorde i ordning honom snabbt och stack ut i paddocken. Hade dragit fram lite bommar som jag tänkte jobba med. Red fram i skritt och gjorde massa övergångar skritt-halt-skritt. Han svarade bra både framåt och tillbaka.

Vi travade lite och det gick också bra, han skötte sig fint. Vi galopperade också, men så började han bocka och sedan blev det lite hej och hå. När jag försökte galoppera igen körde han bara upp huvudet och krånglade, så det blev tillbaka till övergångarna igen. Och volter.

Jag tyckte dock inte att jag nådde ända fram idag och han blev lite trött på slutet, så jag fick ge mig. Men det vore ju konstigt ifall man inte skulle få någon som helst motgång någon gång. Det blir säkert bättre nästa gång!

Före ridturen såg han så trött ut att jag trodde att han skulle välta:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar