Sidor

torsdag 2 juli 2015

"Simning är din grej!"

Idag har jag fått höra något jag aldrig någonsin trodde att jag skulle få höra! Ni som känner mig vet att jag fram tills för något år sedan har avskytt vatten. Hemska barndomsminnen från simskolan i den svarta, iskalla Skällingesjön. Aldrig över 12 plusgrader, blå om läpparna, iskall om hela kroppen. Svart läskigt vatten. Inte de bästa förutsättningarna för att lära sig simma alltså, och det gick väl sådär för mig. Simma kunde jag väl, men det var inget jag gjorde frivilligt.

Jag har aldrig sett mig själv som ett vattendjur, men har ändå försökt kämpa på med att bli en bättre simmare i vuxen ålder och det är därför jag nu går crawl-kurs igen. Enveten som en lus! Jag SKA lära mig!

Idag var det alltså dags för denna veckans fjärde simpass på crawl-kursen. Stressade hem efter jobbet för att hinna äta och gosa lite med Selma innan jag for in till Simstadion. Varmt, fint väder och massor av folk som var där och badade.

Vi började med bensparkar och platta. körde lite bröstsim, sedan ligga på sidan och sparka och den där svåra koordinationsövningen som vi gjorde igår. På något konstigt sätt gick den mycket bättre idag:). Vi simmade lite sammansatt med fenor. Gick sådär. Har fastnat på armtekniken. Fattar inte hur jag ska göra! Blir frustrerad. Tänker för mycket. Får härdsmälta i hjärnan. Glömmer att andas.

Men sedan fick vi testa på att vända. Inte voltvändingar, utan en annan typ av vändningar som var betydligt lättare att våga göra. Först testade vi bröstsimsvändning. Det var ganska spännande. Gick hyfsat bra, men det var lite svårt, fast väldigt kul. Kom hela tiden lite för långt ifrån kanten.

Sedan gjorde vi en liknande vändning i crawl, där vi egentligen bara vände och sköt ifrån väggen utan att göra volt.

Bröstsimsvändningarna kan man ju få nytta av, men än så länge behöver man ju pausa var 50 meter när man crawlar (om man ens kommer så långt).

Riktigt kul pass idag!

Efter passet så pratade jag med vår tränare och framförde lite positiv kritik. Jag tycker att jag har lärt mig massor på dessa fyra dagar och jag tycker också att hon har haft bra övningar och inte stressat fram någonting. Ett fåtal övningar som hjälper jättemycket, mycket personlig feedback och ingen tävlingshets att det ska gå så himla fort.

Och då sa hon de "magiska" orden: "Simning är din grej".

Hmmm, det trodde jag aldrig att jag skulle få höra och först tänkte jag att det kan hon verkligen inte mena, men på något sätt så tänkte jag vidare och konstaterade att jag faktiskt trivs ganska bra i vattnet nu. Men de där orden gjorde att jag kände mig ännu gladare efter träningen och redan ser fram emot nästa träningspass och framför allt nästa veckas fortsättning på kursen.

Efter att jag hade duschat och gjort mig i ordning for jag vidare till nästa jobb på åkeriet. Kl 22 var jag klar med fakturorna. Liiite trött är jag allt! Det ska bli så skönt att sova nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar