Sidor

torsdag 17 november 2022

Vinter och torsdagsträning

Nu är verkligen vintern här! I morse när jag gick upp var det strax under 2 plusgrader, det blåste och var riktigt kallt! Så nu har långkallingarna, tjockstrumporna och värmesulorna åkt fram. Allt laddat för kvällens övningar.


Bästa vapnet mot frusna tår!

Det är ju torsdag och det betyder att det är dags för träning. Favoriten! Speciellt nu när Kalle är så himla fin!

Apropå något helt annat läste jag en artikel i Hippson som handlar om hur man tar hand om en ny häst och jag gillade den sista delen, kanske för att jag känner att det är precis såhär jag gör med Kalle:


Att älska den hästen är inte svårt, han är ju världens gulligaste, och visst var det "love att first sight" när jag såg honom för första gången!

När jag gjorde i ordning honom var han som vanligt enormt trött, huvudet hängde mer och mer, underläppen hängde mer och mer och till sist såg han faktiskt ut som om han skulle trilla omkull. Han gjorde en låg gnäggning när jag var inne i sadelkammaren och när jag kom ut stod han och hängde i grimskaften. Lille sötisen!

Eftersom det var blåsigt ute valde jag att gå med honom till ridhuset i mörkret. Han piggnade till när han kom ut, men var ändå rätt lugn hela vägen dit.

Lugnet fortsatte i ridhuset, vi var själva där och han var mest bara koncentrerad på mig, vilket var bra. Vi skrittade igång lite och hade precis kommit igång i traven när Charlotte kom in.

Jag hade återigen lite svårt med innerskänklarna i hörnen i traven, men löste det genom att flytta honom lite sidledes mot kvartslinjen. Funkar varje gång! Galopperna kom direkt utan krusiduller och jag kunde rida honom riktigt bra där. Han hade en fantastiskt fin framåtbjudning hela passet och jag kände att jag kunde slappna av mycket mer i ridningen och bli mer följsam med honom. När jag slappnar av slappnar Kalle av - surprise...

Han skötte sig fantastiskt bra hela passet och arbetsviljan fanns verkligen där. Det var bara när vi hade skrittpausat lite som han var lite svår att få igång, men när jag väl fick igång honom travade han väldigt energiskt och fint och jag kunde jobba vidare på volterna och på raka spår, lite sidoförflyttningar och sedan galopp igen. Jag flyttade honom några steg i galoppen också vara för att testa något nytt.

Det blev verkligen ett jättekul pass! Han var så avslappnad, arbetsvillig och fin i formen! Inget jox med huvudet, tungan kom ut några gånger i galoppen, men det var på slutet när han blev lite trött. Så härligt att få känna att vi tar oss framåt med träningen!

Den trötta Kalle-mulen


Nu välter han snart...


På väg hem i mörkret

Jag  måste bara berätta också att jag nyligen har upptäckt https://laglappen.se/. När jag köpte Kalle gick det plötsligt sönder ett gäng täcken och det blev den dyrast vintern på länge. Så såg jag reklam för laglappen på Instagram och tänkte att jag måste testa. Och till min stora förvåning så funkar det! Så nu har jag lagat åtta täcken och har plötsligt hur många täcken som helst. Så jäkla bra!


Kalles stalltäcke med en laglapp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar