Sidor

onsdag 30 november 2022

Aktiv vecka, motivationen är tillbaka!

Det var inte bara i måndags som min plan höll, nej även igår och idag har allt gått som jag hade planerat. Igår tog jag in hästarna efter jobbet, åt lite mat, gick en runda med hundarna i mörkret. Det var faktiskt riktigt mysigt, det var några plusgrader men så gott som vindstilla så det var väldigt härligt.

När jag kom tillbaka bytte jag direkt om till ridkläder och gick ut i stallet. Bosse var extra arg när jag skulle ta honom i boxen och jag fick jobba ett tag med pisken som förlängd arm, klia honom med den i pannan och hålla honom ifrån mig och till sist mjuknade han och jag kunde ta på honom grimman.

Han har tyvärr fått någon typ av slag/spark på utsidan av höger bakben, fått två sår och blivit väldigt svullen runt kotan och upp på benet. Så nu är han halt av den anledningen. SUCK!

Men han var i alla fall ren och fin i skritten och ändå pigg och framåt. Vi gav oss ut på en skrittrunda i mörkret och även det var rätt mysigt. De bilar vi mötte såg oss i alla fall och vi slapp hamna i några tråkiga trafiksituationer, så det blev en bra runda.

När jag var klar var klockan över nio, så det var bara till att duscha och gå och lägga sig.

Fine Bosse på tur

Idag vaknade jag tio minuter innan klockan ringde, vid fem. Stalljobbet flöt på bra, så när jag var klar hade jag gott om tid på mig innan jag skulle till jobbet. Så jag startade datorn och skulle egentligen bara boka ett rum, men sedan fastnade jag i mailen och helt plötsligt var klockan kvart över sex och då blev det bråttom! Snabbt byta kläder och fixa i ordning och så hann jag precis komma fram när jag hade tänkt!

Jag åkte hem på lunchen och hade en kvart på mig att elda och göra käk och äta innan första mötet drog igång kl 12. Sedan var det konstant möten till kl 15:30. Jag jobbade mig igenom mailen igen som hade växt under dagen och fick fixat lite grejer innan jag gick ut och tog in hästarna.

Det hade nästan hunnit bli helt mörkt, klockan var halv fem och hästarna syntes inte till. Men när jag ropade på dem kom de in. Jag kollade Bosses ben, såren läker fint, men han är fortfarande svullen och varm, dock bättre än i morse då han var riktigt tjock i benet.

När jag hade tagit in hästarna bytte jag om till löparkläder och tog med mig vovvarna ut på en löptur. Det blev faktiskt en längre löptur denna gång, inte den vanliga på 20 minuter. Nej det blev nästan en halvtimme. Så himla gött! Och framför allt gör det inte ont i kroppen och jag tycker att konditionen blir bättre. Så underbart!

Sedan satt jag inne en stund och vid 18-tiden gick jag ut i stallet för att rida Kalle. Han hade inte ätit upp allt hö, så han var nog lite mätt. Inte riktigt lika avslappnad på stallgången som han brukar, men inte heller direkt brötig, bara lite mer uppmärksam än vanligt.

Vi gick ut i paddocken idag också och när vi kom ut regnade det lite lätt, men det gjorde inget. Trots att det knappt var 2 plusgrader kändes det inte särskilt kallt eftersom det inte blåste någonting.

Vi började som vanligt med att gå några varv, han var avslappnad från början och kikade bara lite grann ut mot åkern och sommarhagen, men reagerade inte på någonting.

Jag satt upp och började jobba honom i skritt. Han var väldigt lugn och fin och jag kunde koncentrera mig på att rida bra, ha en bra sits, räta upp överkroppen, låta skänklarna sjunka osv. Jag har bara den uppblåsbara västen på mig då jag tycker att den andra hindrar mig lite i min följsamhet och jag känner mig smidigare utan den. Just nu är han såpass stabil att risken att flyga av är betydligt mindre än när han höll på att vända överallt. Sedan skyddar ju den uppblåsbara västen tillräckligt och när jag är hemma gör det ju inget om den blåser upp, då kan jag använda den andra västen istället när jag sitter upp igen.

I traven var han lite svår till en början, ville inte riktigt gå fram och joxade en del med tunga och huvud. Men jag fokuserade på att hålla ytterhanden stadig, inte fastna i innertygeln, flytt ut honom med innerskänkeln och då blev det bättre.

Han fick galoppera också och när jag puttade lite med spöet på baken blev han sur och sparkade rätt rejält, men jag ignorerade det, lät honom komma fram i galopp igen och lämnade honom lite mer i fred. Sedan kom galoppen allt bättre i båda varven.

Vi tog en skrittpaus och sedan började jag jobba med övergångar, Först skritt-halt-skritt. Sedan skritt-trav-skritt, halt-trav. Vi gjorde några försök med skritt-galopp också, men där var han inte tillräckligt framme. Dock kunde han galoppera på bättre, stoppa in tungan och runda sig. Så härligt!

Det var så himla kul att rida honom idag! Det är så mycket enklare när han är avslappnad och fokuserad. Han lyssnar så bra på mig och jag får svar på mina hjälper.

Jag vill tro att allt jobb jag har lagt ner på honom, ridningen och arbetet från marken, nu börjar ge resultat och jag är så glad för att det går så bra. Jag bara njuter av att få sitta på hans rygg och ser fram emot varje pass med stor glädje. Så himla kul att få vara där med honom.

Nu känner jag också att jag kan börja utveckla honom på riktigt och ta oss framåt i ridningen. Ska bli så kul och se hur det går framöver!

Dock blev han väldigt svettig och jag inser att jag behöver klippa honom igen. Får se när det ska bli, antingen om det blir dåligt väder någon helg eller så väntar jag till jullovet då jag har mer tid.

Min duktige Kalle i lampljuset

Jag är också väldigt glad för att det funkar så bra att rida i lampljuset och att det fortfarande går att rida på så himla bra underlag trots att det nu är sista dagen i november. Vilken timing att få till belysningen just denna höst, det är definitivt inte såhär bra förutsättningar alla höstar!

Jag är väldigt nöjd med att jag har hittat motivationen denna vecka, haft en plan som jag har tittat på, följt upp och genomfört. Det har helt klar hjälpt mig att komma ut och göra det jag vill göra. Så detta ska jag fortsätta med framöver! Ett ganska enkelt sätt att få saker att hända helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar