Sidor

tisdag 8 november 2022

De mörka kvällarna i november

November, mörker, regn och blåst. Ja, nu är hösten verkligen här, även om det fortfarande är runt 12 grader ute. Enligt SMHI är det sommar när "dygnsmedeltemperaturen är 10,0°C eller högre". Alltså, Sverige måste ju vara det enda landet i världen där man tycker att det är sommar när det är över 10 grader...? Helt orimligt enligt mig! 

Igår jobbade jag hemifrån så då hann jag komma ut med Kalle på en promenad innan det blev helt mörkt. Jag lade ingen tid på att göra i ordning honom, satte bara på honom benreflexerna och så gick vi ut med grimma på. Han är så otroligt tacksam att gå med! 

Det blåste väldigt mycket så därför tyckte jag att det var bättre att gå än att rida. Och det var nog rätt val, han hoppade högt när ett brevlådelock flög upp och ner igen precis intill oss. Han vände inte, men ville inte gärna gå förbi den läskiga brevlådan, vilket jag kan förstå. Men vi kom förbi till sist iaf.

Resten av rundan gick bra, inga större frågetecken eller händelser. Vi klarade oss hela vägen utan pannlampa, men det var precis, hade vi varit ute i tio minuter till så hade det varit mörkt.

Idag kom jag hem precis innan det blev mörkt och jag tog in hästarna direkt. Nu står de faktiskt vid grinden och vill in när det börjar närma sig kväll så jag behöver inte gå ut och leta efter dem.

Jag gick in och åt själv och sedan gick jag ut igen i mörkret. Bosses tur idag. Han fick en ridtur. Han är ju ganska obekymrad över det mesta. Det blåste en del idag också, men betydligt mindre än igår.

Jag slängde på honom alla reflexer jag hade, satte på pannlampan och gick ut. Först kom det lite lättare regn, men jag tänkte att det nog inte skulle bli så mycket så jag struntade i regnkappan. Det visade sig vara rätt beslut för det slutade regna rätt snart.

Bosse var lugn hela vägen. Ett par fåglar flög upp ända intill oss och då reagerade jag mer än han. Vi travade lite. Högst oklart ifall han var helt ren, men i slutet av rundan travade han på eget initiativ och då helt rent.

När vi nästan var hemma fick han syn på en flock kreatur som låg och idisslade, de blev han riktigt rädd för och vände. For ner i diket. Men han fick titta lite på dem i pannlampsljuset och sedan konstaterade han att de inte var farliga trots allt så vi kom förbi dem till sist.

Jag fick en bild på hans gulliga lugg....

Söt-lugg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar