Sidor

måndag 21 november 2022

Nu blev det vinter!

Jaha, idag vaknade vi upp till det här härliga vinterlandskapet:

Hej mitt vinterland!

Vinterhästar


Mer vinterhästar

Det snöade mer och mer och jag började inse att det kunde bli svårt att få till någon lunch-hage med tanke på att det var fruset i marken och stolparna som är till själva grinden är trästolpar som måste spettas ned i marken.

På lunchen var jag ute i snön och testade. Jo, det funkade! Jag fick ner spettet och ner med stolparna! Vilken tur! Så jag kunde stängsla i ordning hagen och släpa ut höbaljorna, så nu kan hästarna få hö mitt på dagen även om jag inte är hemma. Vilken tur!


Fick ner spettet!


Mina stjälpredor inspekterade arbetet

Hästarna "hjälpte till", de är ju så nyfikna! Kalle blev utstängslad och Bosse blev instängslad i lunchhagen. Lite märkligt tyckte de att det var. Jag kollade så att timern fungerade som den skulle och det gör den, så nu är vi redo för vintern!

Vintern kom väldigt plötsligt, för bara en vecka sedan pratades det om "meterologisk sommar" och nu är det verkligen vinter. Men jag klagar inte, jag älskar snön, ljuset den ger, inbäddningen av ljud och allt därtill! 

Tyvärr ska det snart bli plusgrader igen, men det är bra att få känna att det kan bli vinter i alla fall! Nu hoppas jag att hovis kan komma nästa vecka och slänga på snösulor så är vi beredda på nästa omgång snö när den kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar