Sidor

tisdag 1 november 2022

Hej November!

1:a november idag alltså. Ja, oktober sprang snabbt förbi även den, precis som de senaste månaderna. Det är vintertid och det blir snabbt mörkt på kvällarna nu. Jag var hemma vid halv fem, fick skynda mig ut och hämta hästarna medans jag såg dem och sedan gå in och äta. Tacksamt nog kom de faktiskt när jag ropade på dem, så jag behövde inte gå någon lång runda för att få tag i dem. 

Jag gick ut igen vid halv sju och gjorde i ordning Bosse för en uteritt i mörkret. Trots att killarna inte har några täcken på sig (de är nyklippta) så är de varma och goa när de kommer in. Det regnade lite smått ändå i eftermiddags, så de var blöta men inte kalla. Det är fortfarande runt 10-12 plusgrader.

Jag slängde på både mig och Bosse alla reflexer jag kunde hitta, benreflexer, svansreflex, reflexschabrak, reflexväst och såklart pannlampan. När vi kom ut hade det klarnat upp, vi såg lite stjärnor och en halvmåne. Det blåste lite lätt, men det var ändå rätt behagligt ute.

Vi skrittade en runda runt Mute kan man säga. Jag var lite småskraj för risken att möta den flock vildsvin som har härjat runt här de senaste veckorna, men det enda vi såg var ett par harar, så det var ju skönt.

Bosse var väldigt cool, han gick och sniffade lite, men var inte särskilt spänd, utan traskade på bra. Vi var ute i drygt 45 minuter, så det blev en lagom runda för honom. När vi kom tillbaka hem började det regna lite smått igen, så de fick stå kvar inne och käka hö och sova över natten.

Ut i mörkret

Eftersom det är ny månad blir det också nya mål för Kalle och mig. Denna månad vill jag faktiskt komma vidare med lastträningen och målet är att kunna stänga bommen och lämmen utan att han får panik. För att nå det ska jag köra längre lastträningssessioner där jag fokuserar på att få igenom att flytta ett ben i taget, både utåt och inåt, samt att kunna göra det från sidan också.

Nu när Kalle är så lugn vill jag också börja jobba mer med bommar och hinder så att vi kommer igång med hoppningen igen. Jag kommer att gå tillbaka till att försöka rida vartannat pass ute och vartannat pass på banan, beroende på väder givetvis. Man vet ju aldrig hur det blir i november, det kan regna och blåsa konstant flera veckor och då blir det inte mycket till uteritter, men vi kan ju ha ett mål att sikta mot i alla fall.

Det tredje målet handlar om att komma ut på långrundor igen. Det hade jag även som mål i oktober, men nådde inte det. Med tanke på hur lugn han är just nu ser jag ljust på möjligheterna att få till minst ett långpass med iaf mestadels ridning.

 
Målen för november

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar