Sidor

torsdag 3 november 2022

Aktiv dag!

Denna höst är så himla rolig, men idag och imorgon har jag tagit ledigt, lite "halvtids-vila", även om vi är mer än halvvägs in i hösten och julen närmar sig med stormsteg.

Planen var att jobba lite med hästarna igår kväll, men jag blev istället sittandes med jobbgrejer och sedan försvann energin för att tag mig upp ur soffan så jag spenderade resten av kvällen där.

Men i morse vaknade jag med energi, började med att sätta igång Betjänten (vår städrobot) på övervåningen medan jag lyfte skrot i källaren. 

Fy fan vad jag kände mig klen! Det är en månad sedan jag körde styrketräning senast och det kändes minsann. Framför allt axelövningarna. De var brutala idag. Åh, vad irriterad jag blir på mig själv! Varför har jag valt soffan framför träningen??? Jag vill ju bli starkare, kunna lägga på mer vikt, utvecklas. Inte bli sämre! Så framöver blir det inget soffhäng istället för träning! Den totala förnedringen var när jag inte orkade göra riktiga armhävningar, utan fick köra på knä istället. Blä, vad kasst!

För det är ju så att det är så jäkla skönt att träna, eller ja, i alla fall efteråt. Energin kommer och bara bubblar i hela kroppen. Även om kroppen också vibrerar av att ha tröttat ut musklerna.  Den energin får jag definitivt inte av att ligga i soffan och glo på dumburken!


Mitt fina källargym/tortyrkammare

Som sagt fick jag energi av träningen och då passade jag på att springa en morgonrunda med hundarna. Om styrketräningen kändes tung så var löpningen betydligt mer upplyftande. Trots att jag inte sprungit ordentligt på flera år så är det inga som helst problem att springa tre kilometer före frukost och efter ett styrkepass. Heja kroppen!

Det var härligt höstigt ute, fortfarande ganska varmt, men blåsigt. Det var första gången jag sprang med Nelly och Alyssa i hundförarbältet och det gick jättebra. Nelly har fått ärva Selmas sele och hon verkar gilla den. Alyssa hade lite svårt att hänga med i tempot emellanåt, men hon fick anstränga sig, hon har ju inga problem att springa när hon har rådjur framför sig... 

Det blev en kort, men skön runda som ytterligare ökade på energin!

På väg upp i galoppbacken


Dagens runda

När vi kom tillbaka fixade jag frukost och sedan städade jag färdigt på övervåningen innan jag gick ut kopplade på släpet på bilen och hämtade hästarna.

Jag gjorde i ordning Bosse och lastade honom i släpet och så drog vi iväg till Björkäng för lite vattenträning igen. Vi var där för två veckor sedan, då var det första gången han såg havet, men han gick i princip rakt i utan några krusiduller. Dock reagerade han ovanligt snabbt för en liten våg och fick mig ur sadeln, så även jag fick bada lite. Den gången var det i princip vindstilla.

Idag var det allt annat än vindstilla, det var nog vad man brukar klassa som friska vindar och havet var väldigt mycket rörligare än sist. Där var en kite-surfare och några som flög ett par drakar, vilket Bosse tyckte var VÄLDIG läskigt. Eftersom han gick i så lätt förra gången trodde jag inte att det skulle vara några problem att få i honom idag också, men de var det. Han tänkte minsann inte gå i något vatten! 

Vi skrittade norrut utan att komma i närheten av vattnet, jag vände tillbaka till parkeringen och så gick vi ut i andra hörnet av parkeringen, där kite-surfaren höll på att packa ihop sina grejer. Där var det lite mindre tång och lite mer strand, det fanns en liten strandremsa mellan vattnet och tången.

Det hjälpte dock inte, utan han vägrade gå över tången till strandremsan och var väldigt motig. Men efter att ha gått några gånger fram och tillbaka lyckades jag få honom över på strandremsan och efter lite mer lirkande stod vi plötsligt i vattnet. Och när han väl hade kommit i vattnet traskade han på bra och vi kunde rida lite fram och tillbaka längs kanten. Vi kom också ut lite längre ut så att han fick jobba lite mer med att lyfta sina ben högre.

Det blev även några travsteg, som kändes som passage och faktiskt rena, vilket var glädjande. Så efter ca en kvart i vattnet vände vi upp på stranden och skrittade tillbaka till parkeringen. Sedan skrittade vi av runt stugområdet. Det tar bra på honom att träna i vattnet och jag hoppas att det är bra för honom att röra sig på ett lite annorlunda sätt och använda kroppen på ett annat sätt.

Det var iaf mysigt att ta en runda och få lite havsluft!

Bosse och stranden


Avskrittning efteråt




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar