Sidor

måndag 28 november 2022

November-motivationen - var är du?

Jag skriver det säkert varje gång just nu, men fy fasen vad denna höst går fort! På gott och på ont. Det är bra att hösten försvinner snabbt, för det är inte min favoritårstid, framför allt inte nu när det är mörkt, blåsigt och regnigt. Men jag känner också att jag inte riktigt hinner med, livet bara svischar förbi och jag har en känsla av att bara springa runt, framför allt på jobbet.

Jag brukar inte ha problem med motivation. Motivation till att jobba, träna, rida och annat. Men förra veckan försvann motivationen helt till allt utom jobbet. Jag har en väldigt rolig, men intensiv höst på jobbet där jag just nu, fram till årsskiftet är chef för projektkontoret, pga min chef är på annan plats pga en pågående rekrytering. Så det är superkul och utvecklande och det är verkligen kul att gå till jobbet varje dag! 

Jag har märkt ett tag att jag har haft svårt att få till den egna träningen. Detta år är ju verkligen det år då jag kom igång med styrketräningen, men jag har också tappat den andra träningen, löpningen och cyklingen.  Men även styrketräningen har minskat de senaste två månaderna. 

Förra måndagen kom det ju snö, så vi hade vinter i två dagar. Hästarna saknar snösulor, de ska förhoppningsvis få det på torsdag så sedan är de redo för vinter, men nu gick det ju inte att ge sig ut i snön med dem pga det, så måndag och tisdag var det helt enkelt inte möjligt att ge sig ut med dem.

På onsdagen var det barmark igen, men då kom jag inte upp ur soffan efter att ha lagt mig i den efter jobbet. Jag kunde helt enkelt inte motivera mig till att gå ut i stallet och dra igång någon häst, utan fastnade inomhus. Samma sak på torsdagen.

I fredags var jag på jobbet på förmiddagen och åkte hem vid lunch för att avsluta veckan och ha några möten. Då prioriterade jag att ge mig ut med hundarna på en promenad medan det fortfarande var dagsljus och då fick jag äntligen mer energi!

Jag fick energi till att fixa fram lite ljusstakar på övervåningen och så städade jag där också, vilket var skönt att slippa behöva städa hela huset på lördagen. Då kunde jag göra nedervåningen och sedan ha tid över till hästarna.

Så det blev en fin fredagskväll med god mat, bad i SPA-badet och helt enkelt trevligt!

Promenad med tjejerna



Adventsfint


Magnus överraskade med lite förrätt från Laxbutiken, grymt gott!

Som ett steg i Bosses rehab har jag köpt hem en balanspad som jag har delat i två. Sedan får han stå på dem medan jag byter täcken på morgonen. Det är lite häftigt att se, jag tycker att det händer saker när han står på dem. Muskler som aktiveras, ryggen som kommer upp lite mer. Grymt häftigt! 

Jag har också köpt hem en bok som heter "Physiotherapy for horses" som är så himla intressant! Jag har tagit mig igenom kapitel 1 såhär långt och ska påbörja kapitel 2. Den innehåller en massa information om hästens biomekanik och hur allting hänger ihop med muskler, skelett och annat. Jag hoppas att jag med mer kunskap kring detta kommer att kunna ge båda mina hästar ännu bättre förutsättningar att lyckas som ridhästar.

Bosse balanserar

I lördags inledde jag dagen efter stallet med att springa en runda med Nelly. Då slogs jag av vilket självbedrägeri jag (och säkert många andra) håller på med när det gäller soffan. Jag tror ofta att jag är så trött att det enda jag orkar göra är att lägga mig i soffan. Men hur pigg blir jag av att ligga i soffan? Jag kan ligga en hel kväll i soffan och inte fasen blir jag piggare av det. Men om jag istället går ut och springer 20 minuter så får jag så enormt mycket energi. Alltså 20 minuters löpning versus 4 timmar i soffan. Det är ju helt fantastiskt! Så för att försöka hitta motivationen de veckor som är kvar innan julledigheten ska jag tänka på detta - 20 minuter fys ger mig mer energi än 4 timmar soffa! Vilken insikt!

Lockar soffan?


Det här ger mer energi på betydligt kortare tid!

Jag fortsatte förmiddagen med städning och adventsstök med ljusstakar och annat, gött att få det gjort!

På eftermiddagen kom jag i alla fall ut med hästarna. Kalle fick först jobba lite på paddarna medan jag gjorde i ordning honom, sedan körde jag ett Equi Body Balance -pass på ridbanan, vilket gick bra och därefter gick vi en runda bort till Ryen och hem igen. Så kul att vara ute med honom igen!

Därefter var det Bosses tur att köra EBB och sedan red jag ut honom en runda. Han var något oregelbunden i traven, men jättepigg och fräsch och ville till och med galoppera, så det blev en runda med skritt, trav och galopp. Jättekul verkligen!

Bosse på uteritt

Igår började vi dagen med att besöka Gekås för att handla lite julklappar och ljusslingor till utebelysning. Vi var där strax innan nio och slapp den värsta anstormningen, vilket var skönt. Vi fick fixat alla julklappar, nu ska de bara slås in, sedan är allt klart, så jäkla gött! Nu behöver vi inte stressa över det mer i december!

När vi kom hem åt vi frukost och så satte vi upp ljusslingorna, jag fixade lite i växthuset, räddade pelargonerna, har misskött dem lite och de har ju fått lite frost, men de så livskraftiga ut och alla blommade, så jag klippte bort blommorna och alla döda blad och bar sedan in dem.

Jag körde också in några kärror ved och hade en plan på att rida när jag var klar. MEN, så dog motivationen IGEN. Det duggregnade lite (väldigt lite) och det gjorde att det blev lätt att tänka att det var bättre att gå in och lägga sig i soffan och titta på världscuphoppningarna från Madrid, vilket jag också gjorde. Och vad ledde det till? Blev jag piggare? Nej, såklart inte! Jag fortsatte kolla mer hästhoppning från Stockholm också och sedan däckade jag i soffan vid åtta. 

Så jag kände mig kass. Och har idag funderat på vad jag ska göra för att inte denna vecka också ska bli på det här viset.

Så jag har satt upp en plan för veckan. Vilka dagar jag ska rida, vilken häst och vilken typ av träning. Jag ska prioritera att komma ut i dagsljus med hundarna, idag blev det en löprunda, så check på den redan och försöka jobba hemifrån så mycket som möjligt för att ge mig möjligheten att kunna komma ut mitt på dagen samt kunna komma ut i stallet innan det är helt mörkt. Jag jobbar på så att jag kan komma ut kl 15 idag då jag avslutar sista mötet och om jag har något kvar avslutar jag det efter stallet.

Så i eftermiddag ska jag rida Kalle i paddocken, sedan får de äta medan jag själv äter och sedan kör jag lite EBB med Bosse. Så ser planen ut och jag tror på den helt klart! Ibland måste man jobba på att vända sina felaktiga tankar och se till att man får saker gjorda istället för att bli ett offer för saker som inte "blev". Det ligger helt i mina egna händer att jag faktiskt gör det jag vill göra. Och att jag kommer ihåg att all aktivitet ger mer energi än att ligga i soffan!

Och så ska jag hinna läsa lite i boken också såklart så att jag blir klokare!


Andra kapitlet i "Physcal therapy for horses




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar