Sidor

måndag 21 november 2022

Helgen!

Helgen flög förbi som vanligt! I lördags var jag iväg och klippte mig, kapade faktiskt av en decimeter så nu är det bara axellångt. Men väldigt skönt att korta det lite, jag kände att det var onödigt långt. Jag har ju alltid haft fantasier om vilka fantastiska kreationer jag ska göra med uppsättningar av mitt långa hår. Men ännu har jag aldrig lyckats med något annat än hästsvans och lite lockar med plattången...

På vägen hem handlade jag lite uteblommor och en julbock som jag satte ljusslingor i så att vi lyser upp lite här ute!

När jag kom hem red jag en runda på Kalle. Det var kallt, jag hade vinterjackan, buff och kjolen på mig samt värmesulorna för att slippa frysa, men det var rätt svalt ändå. Dessutom blir man ju "smidig" som en Michelingubbe... Lyckligtvis höll sig Kalle lugn och städad och jag behövde inte oroa mig för att åka av. Vi travade och galopperade och hade en mysig tur i skogen.

När jag var klar med Kalle körde jag lite Equi Body Balance med Bosse. Jag har bestämt mig för att det ska gå att longera honom när han ska göra sin utredning om fem veckor och jag vill fram till dess försöka jobba på hans överlinje och rörlighet. Så det blev ett bra pass även om han är lite skeptisk till longeringsövningarna.

Igår körde vi ner till Björkäng, Bosse och jag. Det var soligt och fint, men kallt, precis runt 0 grader eller strax under. Det hade frusit lite i strandkanterna. Denna gång var det nästan ingen vind så havet var lugnt och det var ungefär 100 meter bredare strand än senast vi var där.

Jag hade laddat upp med min fantastiska vinteroverall och blev först lite varm i den när jag fick problem med att få ner honom över tången. Men efter lite övertalning gick det bra och vi kunde rida ner på stranden och sedan ut i vattnet.

Han skrittar på bra i vattnet nu, bryr sig inte så mycket om de små vågorna som bröts. Dock går han lite snett, framför allt när vi red söderut mot solen. Så jag får hela tiden parera honom för att försöka få honom rakare. Vi travade lite på stranden i det härliga, fasta underlaget och han travade helt rent! Sedan travade vi även lite i havet i lågt vatten, vilket också gick väldigt bra.

Eftersom stranden var så bred kunde vi också skritta av där, men vi tog även en extra runda och vände vid restaurangen innan jag packade in honom i släpet igen och vände hemåt. Himla mysigt att kunna rida där!

Bosse i vattnet

Bosse på stranden


På väg ner mot havet


Min fine Bosse!

Det tog ju tid så jag blev lite stressad på eftermiddagen eftersom vi skulle till Elinore och fira hennes fölsedag. Eftersom jag stängde sommarhagen i fredags och inte hade så mycket tid i lördags hade jag inte hämtat plaststolparna som jag behövde för lunch-hagen. Så jag tog skottkärran (för varken traktorn eller fyrhjulingen startade ju eftersom det var kallt) och gick och hämtade stolparna och tråden i sommarhagen. Lyckligtvis hade de inte hunnit frysa fast, så jag fick upp dem och sedan fick jag också ner dem i vinterhagen. Men sedan vet jag inte hur jag tänkte, för jag gjorde inte klart med stolparna som behövs till automatgrinden. Vi skulle ju iväg och jag tänkte nog att jag skulle fixa det på lunchen idag. 

Men... när vi körde mot Öxabäck började det att snöa och när vi åkte hem var det vinterlandskap ute... Och vi vaknade upp till ca 5 cm snö och sedan fortsatte det att snöa hela dagen...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar