Sidor

söndag 19 augusti 2018

Stallprojekt nr...?

Haha, jag vet faktiskt inte hur många projekt jag har haft i stallet sedan jag köpte gården... Men det är många. Och bra har det blivit. Nu är det bara det sista kvar. Det ska bli så gött att få ett helt golv i samma höjd överallt!

Jag gick ut och fortsatte måla. Den här gången med grå färg nedtill. Jag började med sadelkammarväggen eftersom jag var där när jag slutade. Det gick mycket riktigt snabbare än med den vita färgen och snart var jag klar med den väggen. Såhär fin blev den:

Målad en gång
Sedan tog jag tag i boxväggen. Inte riktigt lika enkelt och smidigt att måla den som den andra väggen, men det kändes som om den också blev målad rätt snabbt. Såhär blev den:

Boxväggen målad!
Det gör ju så mycket för helhetsintrycket att få målat denna vägg så att allt är klart i boxarna nu!

När jag var klar med målningen beslutade jag mig för att vänta till imorgon och måla omgång nr 2, för färgen torkar inte så bra nu pga att det är rätt fuktigt i stallet nu när det regnar.

Så istället började jag att röja ut den del som ska gjutas. Såhär såg det ut från början:

Här ska röjas!

Jag började med att ta ner planken, det var ganska enkelt gjort. Sedan började jag flytta grejer. Spånbalar, fodersäckar och en massa foderförvaringskärl står numera i bortre änden av stallet utanför boxarna. Det var ett jäkla flyttande!

Där var ju lite annan bröte också som jag flyttade till andra ställen. Så det tog sin tid men till sist såg det ut såhär istället:

Tomt!
Nu ska rören bort och hoarna ska bilas bort. Sedan ska jag fylla med makadam och plocka bort all kullersten. Där ska också fyllas med makadam och sedan kan betongbilen komma. Åh, vad jag ser fram emot detta!

Jag ska också måla väggarna även i denna del av stallet för att det ska bli enhetligt och snyggt. Dock kommer jag inte att orka lägga någon tid på att putsa i ordning väggarna. Det fick jag nog av när vi gjorde boxarna. Fy, vad tråkigt det är! Men lite färg på väggarna kommer att göra gott!

Hästarna har fått beta lite gräs idag! Jag släppte dem bakom uthusen där jag har gjort en provisorisk hage. Tyckte det var onödigt att låta gräsklipparen klippa så fint gräs när hästarna har så dåligt med bete! De var så nöjda!

Det var riktigt mysigt att se dem beta bakom växthuset, kändes som att vi hade dem i trädgården!

Hästarna i trädgården?

Nöjda hästar!
De fick återgå till skogshagen när jag var klar i stallet så att de inte får ont i magen av allt gräs. Till min stora glädje har gräset kommit igång otroligt bra i sommarhagen nu och imorgon kommer de att få gå där och beta. Det känns helt otroligt att gräset kan växa så snabbt efter så lång torka! Idag har det regnat från och till hela dagen och nu är det tämligen ihållande, så mer tillväxt kommer det att bli! Så nu kanske Pelle kan få bli fin i kroppen igen innan det blir installning och vinter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar