Sidor

tisdag 7 augusti 2018

Morgon

Idag är sommaren tillbaka och det var skönt att komma upp lite tidigare på morgonen igen. Bella skulle komma och rida strax innan åtta så jag tog in hästarna vid sjutiden så att mina grabbar fick käka lite.

Bella har fått problem med att sadeln glider fram. Caddan har blivit rundare trots att det inte finns något bete. Jag tittade lite på henne igår och konstaterade att hon är ganska smal över ryggraden och sedan kommer världens tunna under, så jag tänkte att det kanske hjälper att fylla ut lite under sadeln. Jag kom på att jag har en gammal tjockare pad som jag hade till min dressyrsadel som blev snodd, eftersom jag tyckte att jag hamnade lite i bakvikt i den. Så vi testade att lägga den mellan sadeln och schabraket idag. Och minsann, det funkade! Så gött! Så nu kan hon börja rida ordentligt igen och förhoppningsvis ändrar hon tillbaka formen igen så att sadeln passar bättre igen.

Vi tog en liten skogsrunda efter att vi hade provat lite i paddocken. Det blev mycket upp och ner och en del "lyfta-på-fötterna"-träning. Ett ganska lagom pass, kändes det som. Bosse ville trava upp för en backe, men han orkade inte riktigt hela vägen. Det är rätt brant i hagen som de går i nu och jag tror att det tar lite på dem. Så vi får ta det lite försiktigt när vi rider dem. Men det är ju bra träning att de rör sig så i hagen, det får vi ju som ryttare en hel del gratis träning av!

Bosse skötte sig fint idag också. För första gången någonsin med honom sprang vi på älg. Eller snarare den sprang ifrån oss. Den var ändå ganska nära och jag tror att Bosse hann uppfatta vad det var för djur. Han var helt cool. Tittade på den, men brydde sig inte!

I år har jag faktiskt sett mer älg här än jag har gjort sedan mitten på 90-talet. Det syns också i skogen att de finns här då det många buskar och träd är väl betade. Kul ändå att få se dem när man har en häst som inte reagerar. Pelle hade ju fått panik! Jag hade förmodligen inte ens kommit så nära den med honom, han hade vänt långt innan och vägrat gå mot skogen...

Jag reggade rundan i vanlig ordning med Equilab-appen. Jag börjar få in den rutinen nu och jag tycker att det funkar riktigt bra. Jag blir lika förvånad varje gång över hur mycket skritt det är i förhållande till de andra gångarterna och jag inser att det inte gör något att trava och galoppera mer. Just idag var det väl terrängen som kanske inte bjöd på så många galoppsträckor, men ändå.

Dagens runda
Efter ridningen och lite stallfix blev det frukost på altanen med den solälskande taxen Helga. Hon är så söt när hon ligger där och bara njuter i värmen. Nu ska jag också gå ut och njuta i solen. Sommaren verkar inte ha gett upp riktigt än!

Soldyrkaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar