Sidor

torsdag 9 augusti 2018

Markarbete

I morse kom jag upp i ganska bra tid igen. Och det var dags att rida lite i paddocken med Bosse. Fokuset var rakriktning, att kunna rida rakt i skritt, trav och galopp på långsidorna.

Bosse var lite trött idag tyckte jag. Han var inte riktigt på hugget från början och framåtbjudningen var inte där direkt. Men jag fick igång honom lite till sist ändå. Det är kanske inte så konstigt att framåtbjudningen var lite dålig, då vi hade runt 35 grader igen igår. Men i morse var det "svalt" med endast strax över 20 grader, så han borde ju ha varit lite piggare.

Jag körde på som vanligt med övergångar och red innanför spåret för att hitta rakriktningen. Det går hyfsat i högervarvet, men i vänstervarvet vill bakdelen gå innanför spåret jämfört med framdelen. Men jag tyckte ändå att jag fick till det bra ändå. Det blev en bra känsla när han började jobba lite mer rakt, men det var uppenbart jobbigt för honom.

Jag jobbade en hel del i trav och även nedsittning i traven. Det är svårt, jag har inte riktigt så bra kroppskontroll där utan far runt rätt mycket i sadeln (även i hoppsadeln). Men stundtals var han rätt fin och jag fick lättare att sitta på honom.

Till sist jobbade jag i galoppen. Först galoppfattningar och rakriktning. Gick bra i högervarvet, i vänstervarvet var det mer avbrott utan mitt kommando. Högergaloppen blev kort och fin och även i vänster lugnade han ner sig till sist och blev riktigt fin, Men det är svårt att fatta vänstergaloppen, han tar hellre höger eftersom det är lättare, även i vänstervarv.

Totalt sett var han lite oengagerad och hård i munnen idag, men blev bättre på slutet och jag var ändå nöjd med galoppjobbet. Vi har mycket att jobba på, men det går definitivt framåt.

Dagens runda från Equilb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar