Sidor

lördag 25 augusti 2018

Bosses många sidor...

Lördag idag! Sov lite extra länge, gick väl inte upp förrän vid åtta-tiden, men då var jag sugen på att röra på mig och tyckte att det såg ut att vara bra rullskidväder, så jag packade in rullskidorna i bilen och körde till närmsta asfaltsväg. Det var ju ett tag sedan jag var ute och rullade nu. Det har varit rätt blåsigt så jag har inte riktigt varit sugen på att åka tidigare.

När jag fick på rullskidorna och började åka var det vindstilla och fint ute, men jag hade bara kört ett par hundra meter när det började blåsa rak motvind och det blev rätt kämpigt. Så jag körde inte så långt, bara drygt tre km och sedan vände jag tillbaka. Jag var ute knappt en timme. När jag vände fick jag ju medvind och det blev betydligt lättare att köra, men det kändes ändå som ett lagom långt pass nu när jag inte är så vältränad:).

När jag var klar tog jag in hästarna så att de fick vila lite medan jag åt frukost och sedan gick jag ut för att rida Bosse ett pass i paddocken.

Han var lite slö till en början. Det märks att han betar gräs nu och har gjort så i en vecka. Jag fokuserade på att han skulle gå rakt i skritten och det är verkligen svårt märker jag. Han tycker det är jobbigt när han väl går rakt och det är svårt att hålla honom rak då han gärna vill svänga hit och dit med bakdelen. Men jag kämpade på och han blev faktiskt riktigt fin. Jag fortsatte med samma arbete i traven och red också många övergångar.

Han var jättefin på vänstervolten och gjorde den bästa galoppfattning han någonsin gjort! Helt perfekt! Sedan fattade vi galopp andra varvet och även det gick bra. Sedan fick han skrittpausa en liten stund.

Efter det tänkte jag fortsätta det fina arbetet i trav och galopp men då var han som förbytt. Han hade ingen framåtbjudning och var så sur! Öronen var bakåtslickade och han var hård som en sten. Han släppte bettet helt och sparkade bakut när jag försökte tvinga honom framåt. Han höll på så i några varv men jag gav mig inte och till sist gav han sig och blev återigen hur fin som helst.

Han kunde fatta galopp från skritt och var helt underbart fin! Vilken skillnad! Så jag blev till sist nöjd med honom, men det tog nog närmare tjugo minuter att få honom på rätt humör igen.

Failbild

Glad
Efter Bosse tog jag med Pelle på promenad. Han fick gå en runda i "farliga" skogen. Han var verkligen på helspänn och såg spöken och troll överallt. Men han tog sig igenom skogsturen utan att dö även denna gång :).

Spänd...


Han var i alla fall fräsch när han travade idag och var väldigt pigg. Så kul! Kanske kan det bli igångsättning av honom igen.. Vi får se. Glädjande är i alla fall att han har lagt på sig den senaste veckan när han fått bete. Så nu börjar han bli rund och fin igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar