Sidor

söndag 26 augusti 2018

Härlig söndag!

I morse vaknade jag och kände mig sugen på att springa en runda. Så jag tog med mig Selma ut. Vi sprang en kort runda runt Stensared och tillbaka hem igen. Vi fick en rejäl regnskur över oss, så jag kände mig dränkt när jag kom hem...

Löpningen gick bra, kändes helt ok. Det går inte snabbt, men jag har inte ont någonstans, så det är ju bra. Selma var såklart nöjd över att få komma ut!

När vi kom tillbaka åt jag frukost och sedan hämtade jag in hästarna. Jag hade laddat min Gopro-kamera och hängde fast den på hjälmen när jag gav mig iväg.

Det var lite blåsigt, så Bosse var lite extra på tårna idag. Men han var väldigt pigg och framåt, så det var ju bra. Vi tog en rejälare skogsrunda. Han fick galoppera uppförs och det tog rätt bra på honom. Han var mer andfådd än han någonsin varit där, så det behövs mer konditionsträning för honom! Han har väl lagt på sig lite fler kilon nu, så det tar väl också lite extra på honom.

Han blev lite spänd när vi sprang på några svampplockare, men han gick i alla fall framåt när jag bad honom om det.

Vi svängde ner på en lite knixigare stig som gick bra, sedan travade vi lite på banvallen och därefter vände vi upp i skogen igen till en ännu mer knixig stig. Där ville han trava men jag höll in honom eftersom det är rötter och stenar och många benknäckarträd som jag inte vill hamna för nära. Då gick han omkull igen! Denna gång gick han dock bara ner på knä och lyckades komma upp igen, så jag satt stadigt kvar i sadeln. Snubbelhäst! Skönt att det gick bra i alla fall! Här kommer film på detta!



Lite längre fram på samma stig mötte vi en mountainbikecyklist i hög fart. Som tur var hörde jag honom och stannade Bosse, men cyklisten fick testa bromsarna ordentligt! Han blev nog rätt skraj! Det hade jag i alla fall blivit om jag hade mött en stor häst bakom en kurva sådär!

Resten av rundan gick bra, Bosse skötte sig fint! Jag kände mig dock lite stel efter gårdagens rullskidåkning, men det störde mest i början av turen.

Efter ridningen blev det lite lunch och sedan gav Magnus, jag och vovvarna oss iväg till skogen en sväng. Vi letade svamp, men kantarellerna lyser med sin frånvaro här, så det blev ingen svamp. Däremot blev det bra träning av framför allt Nelly som fick springa lös med Selma. Hon gjorde lite egna rundor, men kom hela tiden tillbaka till oss, så hon var jätteduktig! Tyvärr fanns det inga spännande djur i skogen, så hon hittade inga spår. Men hon gjorde av med lite energi i alla fall.

Nu ska jag faktiskt gå och duscha och sedan får det bli sängen. Känner mig rätt mör nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar