Sidor

fredag 17 augusti 2018

Från fem timmar till tjugo minuter

Teknik är fantastiskt! Förra veckan fick vi äntligen igång vår fiberanslutning och sedan dess har jag testat lite olika saker. Jag tyckte tidigare att ADSL-linan funkade rätt bra ändå. Nästan sju år utan ett enda avbrott. Inte illa!

Visst, senast jag laddade upp en film på Youtube tog det fem timmar, men då kan man ju gå och göra annat under tiden...

Det funkade hyfsat med Chrome-casten, förutom från datorn, men det går ju lika bra att köra via mobilen.

Men när jag fick igång fibern insåg jag ju hur långsamt allt har gått tidigare! Oj, vilken skillnad! Chrome-cast från datorn var plötsligt inget problem och allting bara laddar direkt. Inga hjul som står och snurrar. Så härligt!

Själva installationen av routern gick smärtfritt. Läsa instruktionen, koppla in och sedan in på angiven websida för att göra alla inställningar, sedan var det klart. Jag vet inte ens varför jag fortfarande oroar mig för att det ska vara svårt att installera tekniska prylar, det är ju många år sedan jag senast upplevde att det skulle vara krångligt.

Det stora "eldprovet" för fiberanslutningen var ju uppladdning av film på Youtube, hur lång tid skulle det ta?

Efter många om och men har jag nu äntligen fått redigerat klart filmen från 4:e augusti. Jag har inte riktigt haft tiden känner jag. Mycket annat som kommit emellan. Men nu jäklar är den klar! Dags att ladda upp... 20 minuter tog det! Lite skillnad mot de fem timmarna som tidigare var standard. Helt otroligt! Det känns riktigt bra! Nu blir det lite roligare att jobba med filmerna när det inte tar sådan tid att ladda upp!

Så här kommer den!



Jag var väldigt nöjd med detta pass minns jag. Han är så fin nu! Jag både ser och känner hur han har utvecklats sedan jag började sätta igång honom. Han är snart där han var när jag lade ner ridningen 2010 och det är väldigt kul!

Jag har en plan på att göra en video där jag jämför de filmer jag har tagit för att se hur han har utvecklats under året. Det är rätt kul att se, faktiskt. Kul för mig att få bekräftelse på att det går framåt också.

Nu har förresten första arbetsveckan efter semestern gått. Det är ju inte klokt! Det var ju nyss måndag! Och nästa vecka börjar intensivt direkt med projektmöte måndag till onsdag där jag ska hålla presentation på måndag tillsammans med en Forsmark-kollega. Det ska bli kul! Så nästa vecka kommer säkert också bara svisha förbi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar