Sidor

söndag 19 augusti 2018

Smyger igång...

ett nytt stallprojekt! För idag är det, för första gången på mycket länge, målarväder! Vi gjorde ju i ordning den sista boxen jämte Pelle i våras när vi fick in en hyresgäst i den. Och sedan dess har jag tänkt måla den ena väggen i den boxen som inte är målad. Såhär ser den ut:

Omålad och tråkig boxvägg
Men först var det ju för kallt för att måla. Sedan blev det för varmt. Och så har det varit. Fram tills nu. I morse när jag vaknade var det mulet och regnet hängde i luften. Det tog inte lång tid innan det började regna. Jag gick och funderade på vad jag skulle hitta på idag och började tänka på den där väggen. Så hittade jag färg, rollers, penslar och tråg i källaren och insåg att jag hade grejer hemma för att kunna börja måla. Helt fantastiskt! Annars brukar jag ju få åka till färgbutiken för att få tag på grejer.

Jag började med den där stallvägen och målade den vit upptill. Det var rätt pilligt och det tog sin tid, men resultatet blev ju bra!

Nymålad vägg!
Jag har en till vägg som jag har tänkt att måla länge och det är den sista sadelkammarväggen mot förvaringsutrymmet i stallet. Det är ju några år sedan jag fick skruvat upp OSB-skivorna där och sedan har det inte blivit av att jag har målat den. Men när jag nu ändå hade målargrejerna igång så fortsatte jag där:

Omålade OSB-skivor
Det var ju så lättmålat jämfört med boxväggen, eftersom denna vägg var slät och fin. Lite pill med kanter hit och dit blev det ju såklart, men denna vägg gick nog snabbare att måla, trots att det var mer yta! Jag blev nöjd med resultatet här också:

Ljust och fräscht!
Jag ska måla nedtill också nu när jag går ut igen. Grått ska det vara där precis som det är till vänster på bilden ovanför. Det är betydligt mindre yta, så det lär väl gå ganska smidigt och snabbt hoppas jag!

Sedan får jag se ifall jag hinner måla det vita en gång till eller om jag ska vänta till imorgon istället. Det beror på hur snabbt färgen torkar.

Jag har nu räknat lite mer på hur mycket betong det kan tänkas gå åt om jag ska gjuta slätt golv i hela stallet där det idag är kullersten och nedsänkt och jag har bestämt mig för att göra hela alltet på en gång. Det är lika bra för sedan är det färdigt! Och det blir smidigt att jobba i och förvara foder och annat samt att hålla rent. Jag ser så fram emot detta!

Först ska jag riva det sista av de två kvarvarande griskättarna som skymtar till höger i bilden ovan och sedan blir det till att plocka ut all kullersten, bila lite betongklackar och kanter och lägga in makadam innan jag kan beställa en betongbil.

När jag har hållit på med många projekt under lång tid kan jag bli lite mätt på det, men nu har jag inte gjort något större på ett tag och jag känner mig så laddad för detta! Som vanligt är det resultatet som driver mig, men jag tycker det är ganska trivsamt att måla, riva och bygga grejer. Tänk vad tråkigt livet hade varit ifall allting hade varit klart här hemma! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar