Sidor

tisdag 28 augusti 2018

Effektiv kväll

Igår var planen att gå en runda med Nelly och Selma i skogen, men så  blev det inte. Det regnade lite när jag kom hem så jag tog på mig träningskläder innan jag fixade lite mat. Men när jag satte mig för att äta började det regna mer och mer och till slut ösregnade det. Så det blev en kväll i soffan under filten istället.

Så idag var jag givetvis rastlös och beslutade mig för att rida när jag kom hem. När jag hämtade hästarna såg jag att Bosse hade lyckats dra sin vänstra framsko. Jäkla skit! Den hoven som hade blivit så fin efter att skon suttit kvar sedan januari (inte samma sko alltså, utan han har inte tappat någon sko på den hoven sedan dess). Så surt! Jag fick dessutom meka bort två söm som satt kvar i hoven.

Så det fick bli snällt underlag idag. Vi började lite i paddocken och sedan skrittade vi ut en kortare runda. Han var lite tjurig i paddocken, Kanske har han lite känningar från söndagens skogsrunda. Eller så ska jag inte rida honom för mycket i paddocken helt enkelt. Han var betydligt piggare när vi kom ut i skogen i alla fall.

När jag var klar med ridningen bytte jag till löparkläder. Idag var det uppehåll och tämligen varmt ute. Så det fick bli halvlånga brallor och linne. Denna gång fick både Selma och Nelly följa med. Helga är utlånad till uppfödaren som har varit på utställning med henne i helgen och ska på en utställning till nästa helg innan vi får hem henne igen.

Det var två pigga vovvar som drog iväg med sin matte. Bokstavligt talat. Men jag lyckades ändå hitta ett bra tempo och löpningen kändes riktigt bra idag. Bortse från backen upp mot Linneskogen snittade jag 05:35 min/km, vilket är väldigt bra för att vara jag. Speciellt med tanke på att jag inte har sprungit regelbundet på väldigt länge. Och att det var rätt så varmt.

Så jag är jättenöjd med passet. Hundarna blev trötta och nöjda, så det är ju också bra såklart.

Dagens runda
Efter löprundan fixade jag lite snabbmat bestående av romsås, varmrökt lax och smörfriterade vaxbönor. Tog endast tjugo minuter och blev så gott! Dessutom matlåda till imorgon!

Nu blir det duschen och sedan sängen. Jobb imorgon i vanlig ordning och då behöver jag vara utvilad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar