Sidor

måndag 6 augusti 2018

Röjarväder!

Idag, när det ändå regnade kom jag på att jag behövde röja lite bland mina ridkläder som jag har i ett rum i källaren. Där har smugit sig in annat än ridkläder också, så jag behövde röja ur och sortera lite.

Rörigt värre!
Vinterkläderna behöver ju t.ex. inte ligga framme för de använder jag ju inte nu ändå, så jag sorterade bort alla vinterfodrade strumpor, ridbyxor och varma tröjor. Jag plockade även bort lite jackor som hängde på klädstången. Det var en hel del som jag inte använder längre. Klubbjackor från Himledalen och Hermanstorp. Någon var trasig och så är de inga bra jackor när det regnar, vilket oftast är anledningen till att jag rider i jacka överhuvudtaget. Det är inte så kul heller att rida runt i jackor med klubbdekaler som man inte längre tillhör.

Jag fick också plockat bort en massa annan bröte som liksom bara har hamnat i det där rummet. Som inte heller har använts på länge och därför kan slängas istället. Jag dammsög också och gjorde fint på golvet innan jag lade tillbaka mattan och lade in alla aktuella ridkläder fint ihopvikta i korgarna.

Det blev en riktigt bra röjning och när jag bar tillbaka de grejer jag skulle behålla så blev det plötsligt mycket bättre plats därinne! Så skönt med ordning!



Mycket bättre ordning!
Jag borde fixa de där hyllplanen som ska vara nedtill i vägghyllan. Jag fick nämligen fel dimension på hyllorna när jag var på IKEA, så det stämde inte när jag skulle montera. Och sedan har jag inte fått köpt de rätta hyllorna. Jag skulle också vilja ha mer skoförvaringsmöbler för det är rätt praktiskt att kunna förvara skor som jag inte använder dagligen så att de slipper stå och drälla på andra ställen i huset. Så det kanske ska bli ett litet IKEA-besök i veckan? Vi får se hur det blir med det...

Men jag gillar verkligen att röja och få ordning på saker och ting. Att allt har sin plats. Att det blir lätt att hålla rent och hålla ordning fortsatt. Och det är extra kul när det är sådant här väder, att bara kura in sig inomhus och göra nytta tycker jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar