Sidor

söndag 4 september 2016

Hektisk vecka!

Oj, vilken vecka detta har varit! Allt har rullat på i ett utom rullskidorna. De har legat i bilen medan jag har sprungit runt som en skållad råtta.

Mycket på gång alltså, vilket berodde på att vi hade konferens här hemma i torsdags med min arbetsgrupp på jobbet. Inför det var det mycket som skulle fixas och grejas med. Paddocksladdning, gräsklippning, städning, matinköp osv.

Men gräsklippargrejen har vi äntligen löst på bästa sätt...

Vår nya kompis!
I måndags var Magnus och jag på Handins och beställde en robotgräsklippare. ÄNTLIGEN! Det har vi funderat på väldigt länge. Och nu inser vi att det fanns egentligen inget att fundera på. Det sägs att man inte kan köpa tid, men för mig och Magnus känns det som om det är precis det vi har gjort!

När man har så mycket gräsmatta som vi har klipper jag runt huset, vilket tar ca en timme. Detta behöver jag göra minst två gånger i veckan för att det ska hålla sig någorlunda snyggt. Magnus klipper runt uthusen och i fruktträdgården med åkgräsklipparen som inte har någon samlare. Han hinner inte göra det två gånger i veckan så det blir en massa dött fult gräs som ligger på gräsmattan. Dessutom har åkgräsklipparen krånglat i princip varje gång han ska ha ut den, så han har ju varit rätt irriterad varje gång...

Räknar man på hur mycket tid vi hade behövt lägga på att hålla gräset så välklippt som roboten gör hade vi fått klippa tre gånger i veckan och då lägga tre timmar var. 

I fredags installerades roboten och den har gjort ett bra jobb sedan dess. Det är så skönt att veta att man inte behöver klippa gräset. Så skönt att slippa den pressen hela tiden! Det är nog vårt bästa köp någonsin!

Konferensen i torsdags gick riktigt bra! Det blev väldigt lyckat och alla verkade nöjda och glada med valet av konferenslokal. Men jag var glad för att jag var ledig på fredagen! Tyvärr var jag mindre pigg pga lite för mycket vin på torsdagskvällen. Så jag fick bita ihop när jag fick besök av en representant från Colorama som hjälpte igång mig med mina tankar kring tapeter.


Tapetinspiration!
Det som ska göras nu är alltså TV-rummet och hallen på första våning. Där ska golvet brytas upp och isoleras. Sedan blir det nytt golv där, nya tapeter och målning av tak och lister.

När vi ändå håller på vill jag också få ordning i våra två gästrum på andra våning. Där ska bli nytt golv och tapeter. 

Det ska bli så kul att få ordning på dessa rum! Sedan är det bara "finrummet" kvar innan huset är helt klart inuti. Men det får vänta lite.

Igår lyckades vi för första gången ta oss till Linnarp och titta på när cyklisterna som körde Bockstensturen cyklade förbi. BST har tjugoårsjubileum i år så det var verkligen hög tid! Det var riktigt häftigt att se vilket tempo de höll, det gick riktigt fort! Såpass fort att den nya bansträckningen med delning för 5-milarna blev ett problem.

Det var flera som körde fel och vi fick hjälpa dem så gott som möjligt för att allt skulle bli rätt. Det var helt uppenbart att skyltningen inte var tillräckligt tydligt trots pilar på asfalten och skyltar som upplyste om delningen. Så det blev en hel del drama!

Snabba cyklister på BST
Igår började jag också riva tapeter i TV-rummet. Det var spännande. Fyra tapeter satt där ovanpå varandra. Den understa ser ut såhär:

Originaltapeten
Den så ju fin ut, men den hade blivit ersatt av den här:

Tapet nr 2
Helt ok den också. Men sedan ballade det ur fullständigt...

Åh, "ljuva" 70-tal...
Den tapeten kommer jag ihåg från när jag var liten. Det är ett under att jag blev så bra som jag ändå blev trots att jag växte upp med sådana färgsättningar:)

Den senaste tapeten som vi nu har stått ut med sedan vi flyttade hit ser ut såhär:

Tapet nr 4
Jag är rätt trött på den tapeten. Småblommigt är inte min grej. Dessutom är den sliten och trasig på sina ställen. Mönstret får rummet att kännas klaustrofobiskt! Men nu är projektet igång i alla fall. Nu gäller det bara att hitta en målare som inte har alltför lång leveranstid...

Igår kväll var Magnus syster med man här och vi grillade en vildsvinsytterfilé samt gjorde en riktigt god potatisgratäng. Magnus är en mycket bra kock!

Vi började prata om svamp och det slutade med att vi bestämde att vi skulle träffas idag för att ta en svamprunda. Det blev en del svamp ändå. Dock börjar det torka ute i skogarna igen och blir det inget regn snart så kommer de att försvinna. Men vi har ju fått så vi klarar oss resten av året i alla fall, så vi får vara nöjda!

Jag fick i alla fall en fin bild på en svamp som vi inte plockade, men den var ju fin i alla fall!

Vacker, men giftig!
Idag har det varit en alldeles strålande dag. Solen har skinit och det har i princip varit helt vindstilla. Varmt och skönt. Perfekt för att köra en runda på rullskidorna. Men när vi kom hem från svamprundan var jag så grymt trött att jag föll ihop i en hög i soffan. Jag slumrade till lite och sedan tog jag en kopp te och åt lite mat.

Tröttheten gick över lite, men jag var inte överdrivet träningssugen. Men jag gav mig fasen på att jag skulle ge mig iväg och jag fick tjatat med mig Magnus också. Så himla kul! Tiden går mot Vasaloppet och det närmar sig med stormsteg. Han måste komma igång nu!

Vi tog bilen ner till Moarna för att få lite platt och lättåkt. Jag delade med mig av de lärdomar jag har fått på rullskidkurserna och Magnus tog det på sitt sätt... Men jag tyckte ändå att han körde på bra. Lite vinglig till en början, men efter ett tag gick det bättre. Dock får han problem med att ena tån på högerfoten krampar, vilket jag tror beror på att han spänner sig för mycket.

Finaste skidåkaren!
För egen del kände jag mig lite ringrostig. Jag har haft lite för mycket uppehåll nu med förkylningen och den senaste hektiska veckan. Men självförtroendet och glädjen finns där. Det är ju så kul! Jag tog ju det väldigt lugnt eftersom Magnus var med, men det blev ett bra kom-igång-pass för mig. Jag fick ändå lite känningar i mina triceps efter ett tag, vilket tyder på lite dålig teknik.

Även Tjejvasan närmar sig. Såhär många dagar är det kvar:

Det närmar sig...
Kommande vecka hoppas jag komma igång med träningen igen och återgå till den träningsmängd jag höll före förkylningen. Jag tänker köra varannan dag och då blir det distanspass i lite lugnare tempo för att komma igång. Sedan blir det till att köra intervaller och långpass igen. Ska bli så kul!

Jag hoppas att september blir en riktigt bra och fin träningsmånad. Kan det här vädret hålla i sig lär det bli lätt att motivera sig till träningen i alla fall!

Eftersom Magnus var med idag tvingade jag honom att filma mig. Film finns på Instagram där jag heter @hinnagarden.

Jag tog en skärmdump från filmen och det ser ut såhär:

Stilstudie
Det finns helt klart en hel del att förbättra. Lite tältvarning på stavarna. Jag slänger fortfarande fram dem onödigt mycket och jag behöver räta upp kroppen lite mer när jag sätter i stavarna. Men det ska minsann tränas på framöver! Jag ser verkligen fram emot denna höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar