Sidor

torsdag 8 september 2016

Morgonträning!

Jag kände mig förhållandevis pigg när klockan ringde kvart i sex i morse. Och taggad för träning. Bara till att hoppa i träningskläderna och ge sig ut med Selma.

Även stavarna fick följa med idag. Det är grymt jobbigt att springa med stavar, men samtidigt avlastar det lite för själva löpningen eftersom mycket av kraften när jag sätter i fötterna tas upp i stavarna och armarna.

Även idag hade vi diskussioner om hur mycket eller lite det ska dras i kopplet. Det är väldigt märkligt, hon är en supersmart hund som förstår det mesta, men det där med att inte dra i kopplet är väldigt svårt för henne. Men jag kämpar på. Någon gång måste hon väl lära sig, tänker jag.

Vi sprang banvallen ut mot Tvååkersvägen. Fantastisk morgon var det. Helt vindstilla, 18 grader och molnigt. Dvs samma väder som när vi var ute och gick igår kväll. Jag har inte tränat före frukost på länge, men efter ett tag hade jag glömt att jag var låg på energi. Jag bara sprang på helt enkelt.

I uppförsbackarna mot Linneskogen gick jag dock. Man får upp pulsen rätt bra ändå när man har stavarna med sig. Vi kom ut i Spekås och vände sedan hemåt förbi Linnarp. När vi kom ner på vår grusväg släppte jag Selma så att hon fick springa lös i sitt eget tempo. Det uppskattades ordentligt! Hon tyckte det var så kul att springa och kolla i åkrarna om där fanns något vilt att leta upp.

Så när vi kom hem igen var hon rejält trött! Men glad! 6 km sprang jag innan jag stannade klockan. Kändes som ett bra pass!

Löparsällskapet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar