Sidor

tisdag 13 september 2016

Intervalltisdag!

Oj, vilken dag vi har haft här på Västkusten idag! När jag kom hem från jobbet var det 28 grader varmt och fortfarande lika varmt när jag satte mig i bilen vid 18-tiden för att köra ner till Tvååker och träna lite rullskidor.

Högsommarvärme!
Idag stod det intervaller på planeringen. Närmare bestämt 700-metersintervaller. Varför just 700, kanske någon undrar? Det finns faktiskt en speciell anledning till det. I vintras var vi i min arbetsgrupp på jobbet i Åkulla och åkte skidor. I vanlig ordning tävlade vi. Det var jag och en manlig kollega som var någorlunda tränade för att åka längdskidor överhuvudtaget.

Men så har jag en annan kollega som är sådär irriterande duktig på allt när det kommer till sport. Han sprang t.ex. Göteborgsvarvet på 1:45 efter totalt två mils träning innan (sååå avundsjuk, jag kommer aldrig att ens komma i närheten av att kunna springa så snabbt hur mycket jag än tränar!). 

Och han säger alltid att han inte kan ditten och datten och lik förbaskat är han bland de bästa ändå. I alla fall så var det så att i vintras när vi tävlade mot varandra slog han mig och det stör mig något alldeles oerhört:). Så nu har jag gett mig fasen på att vi ska köra en re-match nästa säsong och då jäklar ska jag ta honom! Banan vi körde på är 700 meter lång, därav att jag satsar på 700-metersintervaller.

Förutsättningarna för kvällens pass var alltså värme, men även vindstilla och att jag hade ätit korvstroganoff med blomkålsris och var rätt mätt, eftersom jag ville hinna åka innan det blir mörkt.

Jag började med lätt uppvärmning i tio minuter och sedan drog de igång, intervallerna. Jag gick ut hårt till en början, men kroknade ganska snabbt. 700 meter är inte så himla kort ändå. Den första intervallen gick på 2:17 i något lätt nedförslut. 

Efter en minuts vila drog jag iväg på nästa intervall, som hade lite motlut. Såklart gick det långsammare, 2:58.

Tredje intervallen återigen nedförslut och 2:20 stannade klockan på. Fjärde på 2:48 (uppför) och sista på 2:20 (nedförs).

Det var grymt jobbigt! De där intervallerna tog verkligen där de skulle! Efter tio minuters nedvarvning kände jag mig rätt nöjd ändå! Kul pass!

Dagens siffror


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar