Sidor

onsdag 21 september 2016

Rullskidkväll

Efter två kvällar med väldigt låg energi kände jag äntligen mig pigg nog att ge mig ut på en träningsrunda.

Det börjar nästan bli tjatigt, men även ikväll var det strålande sol och lagom varmt. Eftersom alla kortbyxor låg i tvätten fick det bli långa brallor och skryttröja i form av Tjejvasan-tröjan. Men det kylde faktiskt av såpass mycket att det var skönt att ha långbenat.

Det fick bli en "hemma-runda" idag, jag ställde bilen vid Linnarpsvägen och vågade för första gången ta hela backen ner från bilen. Tidigare har jag gått ner för halva backen, då man inte ser ifall det kommer bilar runt kröken i änden på backen och jag har tyckt att det har varit lite svårt att stanna.

Men nu känner jag mig säkrare på att jag kan stanna och framför allt att jag kan åka "smalt" så att det går bra att möta bilar på den smala vägen.

Jag styrde ut på Tvååkersvägen och sedan in vid Källäng. Vid Runeberg fick jag upp farten på några hästar som gick i en hage. De galopperade runt som dårar så att jorden flög runt. De var väldigt upprörda över att det kom en rullskidåkare:).

Jag fortsatte upp för backen mot Gärdet, fick till diagonalandet rätt bra där och vid nästa stigning kom jag in i ett gött gung med stakning med frånskjut. Jag börjar nog att få till det där lite grann, äntligen.

När jag kom till Grimeton kyrka tog jag en selfie, har man inget bildbevis, har man inte tränat:)

Jag fick till och med med rullskidorna:)
Jag rullade ner för backen mot Torstorp. Känner mig stabil i backarna nu. De känns inte så branta längre, jag stakar ner för flera av dem och det känns inte som om det går så himla snabbt längre. Kul att märka den utvecklingen!

På vägen hem var jag tvungen att ta en bild på de första hästarna jag skrämde idag, nämligen de annars så lugna och oskrämbara ardennerhästarna som går utmed Linnarp-vägen. De tyckte att jag såg rätt farlig ut, men när jag hade stannat kom de fram och var nyfikna:)
Lite skraja,men nyfikna
11,5 km fick jag ihop i lugnt tempo och jag var ute i ca 53 minuter. Bra komigångpass när man har varit trött tidigare i veckan.

Magnus är förkyld nu, så jag går runt och känner efter och tror att jag också snart är sjuk. Så när jag kände mig lite småhängig igår efter jobbet tyckte jag att det var bättre att tillbringa kvällen i soffan istället för att ge mig ut och träna. Men åh, vad rastlös jag blir av att ligga i soffan! Det bara kryper i kroppen!

Som tur var så var jag tvungen att gå ut och vattna lite i krukor, växthus och odlingslådor. Så lite frisk luft fick jag ändå innan jag ramlade i säng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar