Sidor

lördag 17 september 2016

En eftermiddag i trädgården

Idag har jag äntligen fått tillfälle att ägna lite tid åt min trädgård och mitt växthus. Nu behöver jag ju inte lägga någon tid på att klippa gräs (nästan) så då blir det ju tid över till annat kul!

Säsongen börjar gå över nu. Även om den senaste veckans värme har gjort att vissa saker har börjat om. Jag såg att några melonplantor hade börjat skjuta skott, jordgubbarna blommar och ger bär som galningar och pumporna har börjat om med blomningen.

Även tomatplantorna har börjat blomma igen. Men det blir inget bra om de sätter tomater nu, när det snart blir kallare ute. Så jag städade undan lite plantor.

Melonplantorna fick åka till gödselstacken, några av tomatplantorna och den ena gurkplantan, den utan gurka. Det gjorde att det blev mer plats i växthuset. Nu har jag bara citronträdet, en gurkplanta, några tomatplantor, pelargoner och kryddväxter kvar.

Jag fick hem några hyllor till växthuset som jag hade beställt från Willab garden. Jag beställde tre stycken aluminiumhyllor som jag monterade idag, se bild:

Aluminiumhyllor
Jag tyckte att de gjorde sig bra för att ställa dit pelargonerna och kryddväxterna. Så blev jag av med den vita kryddhyllan som tog upp ett helt hörn i växthuset. Jag är riktigt nöjd med dem!

Jag beställde även en hylla som går att sätta plantbackar i. De har jag tänkt att använda till våren med lite försådder. Kommer att bli grymt bra!

Jag passade på att skörda paprikorna. De har blivit riktigt många nu! Fantastiskt kul att odla. Nästa år blir det frösådd av dem. I år "fuskade" jag lite och köpte en färdig planta.

Massor av paprikor

Det blev rätt tomt i växthuset, eller snarare gott om plats. Riktigt bra! Jag ställde in alla överblivna krukor i mitt trädgårdsförråd som jag gjorde i ordning i våras. Dock är det inte helt klart, men det duger som övervintring för krukor.

Jag passade även på att klippa gräset runt odlingslådorna, tyvärr var inte trimmern utrustad med grästrimmerhuvudet, så jag trimmade aldrig, men hoppas kunna göra det imorgon. Sedan kanske det blir markduk och makadam, vi får se vad som händer, men det hade varit praktiskt...

Jag plockade bort broccolin som hade gått i blom och rensade upp lite i odlingslådorna också. Och så funderar jag på att göra några fler stora odlingslådor till nästa säsong. Jag har ju så mycket mer som jag vill odla!

Jag kollad även upp min "vinodling" på baksidan av stallet. På den ena plantan som har gröna vindruvor har vi skördat några gånger. Där är massor av klasar. Druvorna är små, men otroligt söta. De blåa vindruvorna har varit lite senare att mogna, men åh, så goda de är! Och stora och fina! Dessutom verkar det inte finnas några kärnor i dem. Jamjam!

De fantastiska blå vindruvorna!
Jag rensade lite ogräs också i den egentligen enda rabatten jag har. Så det blev en hel del gjort idag. Det känns bra. Kul att få göra lite trädgårdsarbete!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar