Sidor

måndag 19 september 2016

Full rulle och tapeter...

Gårdagen var en fin dag med först en cykeltur tillsammans med Magnus på förmiddagen, lite trädgårdsarbete och sedan avslutning på restaurang Solviken på kvällen. En rätt bra söndag med andra ord.

Idag var jag stressad från att det jag vaknade tills att arbetsdagen var slut! Först en hel förmiddag i möte om ett ämne, sedan snabb lunch innan det var dags för projektmöte (annat ämne), bara en halvtimme till att förbereda det, och till sist ett avslutande möte om ett tredje ämne. Med en halvtimmes uppehåll emellan. Inte lätt att få något vettigt gjort en sådan dag.

Så när jag gick ut till bilen var jag rätt mör, rent mentalt. Röra på mig hade jag ju inte hunnit göra:(. Och jag funderade på hur jag skulle kunna ställa om hjärnan en fjärde gång och orka tänka på vilka tapeter jag ska ha i mitt hus.

Jag har ju haft några tapetkataloger hemma som jag har spanat i och fått inspiration ifrån. Två tapeter var jag säker på att jag ville ha, men jag behövde ju några till. Jag tycker det är svårt att säga att såhär vill jag att tapeterna ska se ut. Jag behöver se ett antal olika för att kunna utesluta och komma fram till ett val. Ofta ser jag direkt på en tapet att jag vill ha den, lika väl som jag ser direkt att jag inte vill ha den.

Mina kriterier är bl.a. att jag inte vill ha människor eller djur på väggarna, inga röda tapeter och inte för små mönster eller mönster där det är för mycket olika saker som händer. Jag vill också komma ifrån det lite beige-gråa som jag nu har i många rum redan och kanske hitta något som sticker ut på väl valda ställen.

Hallen var jag redan klar med, där blir det en brun-grå tapet från Eco:s crayon-kollektion. Kommer att bli jättefint där, tror jag.

Sedan föll jag för Boråstapeters "Magnolia" 5450. Den kommer att göra sig fint i singel-gästrummet. Riktigt fin är den!

Så det jag behövde idag var att hitta enfärgad tapet som passar ihop med Magnolian och tapeter till TV-rummet och dubbelgästrummet.

Jag fick god hjälp av Irene  på Colorama i Tvååker. Hon tog direkt fram en tapet som jag först var lite tveksam till, då den går i blått, som kanske var en färg jag inte riktigt hade tänkt mig. Men den var faktiskt riktigt snygg.


Midbec High flow 2253-41 heter den och den gör sig betydligt bättre i verkligheten:). Det kändes som om den faktiskt skulle kunna passa bra i TV-rummet tillsammans med en ganska ljus grå tapet. Blommorna kommer alltså enbart att finnas på den hela väggen.

Vi bläddrade vidare, hittade en fin enfärgad tapet till Magnolian och sedan tittade vi runt på lite olika mönstrade tapeter och plötsligt hittade jag den, tapeten till dubbelgästrummet! Så snygg!


Den kommer inte alls till sin rätt på en mobilbild med för mycket blänk, men jag fastnade för den direkt när jag såg den! Den kommer att vara på väggen mittemot snedväggen och sedan kommer de återstående tre väggarna att få någon lila tapet eller färg.

Lite lustigt, faktiskt då det rummet redan är lila, men målat i en färg som jag tyckte var jättefin när jag var tonåring. Så "det lila rummet" får alltså fortsätta att vara lila. Det hade jag aldrig kunnat föreställa mig tidigare!

Jag fick med mig prover på alla tapeter hem och nu har jag satt upp dem i de tänkta rummen för att kunna se tapeterna i olika ljus och "känna in" vad som kan tänkas bli bra.

Några golv-prover fick jag också med mig hem, några som jag tror också kommer att bli jättebra! I nedervåningen kommer det att bli ett vinyl-klickgolv, som är mycket tåligare än de vanliga laminatgolven. De är som en matta, fast man klickar ihop det och så ser det ut som trä. Riktigt bra, faktiskt.

Jag fick fantastiskt bra hjälp idag och det gav mig energin att ställa om hjärnan för fjärde gången denna dag och jag åkte där ifrån glad och nöjd med besöket!

Så nu hoppas jag att jag snart har bestämt mig, jag tänker passa på att ta smakråd från så många som möjligt. Sedan hoppas jag att det blir riktigt höst-ruskväder så att jag kan börja riva tapeter och bryta upp golv och göra klart för målarna att komma hit. Så kul att snart vara färdig med alla rum utom ett i detta stora hus! Jag hinner kanske till och med bli helt klar en stund före mitt mål som är att vara klar innan jag fyller 40. Som tur är så har jag några år kvar dit:).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar