Sidor

lördag 17 september 2016

Septembermorgon på rullskidorna

Denna underbara september fortsätter och jag fortsätter att njuta av vädret till max. Igår kväll gick Magnus och jag en runda med hundarna vid niotiden på kvällen. Då var det alltså mörkt ute. Eller egentligen var det inte så mörkt, det är ju fullmåne nu, så vi stängde av pannlamporna och lät våra mörkerseenden får göra jobbet istället. Det gick bra. Det var helt underbart att vara ute och gå!

Vi var ute i knappt en timme och när vi kom hem slocknade jag i princip direkt och har sovit hyfsat bra i natt.

När jag vaknade i morse var planen att åka rullskidor. Men jag kunde inte bestämma mig var jag skulle åka någonstans. Jag kollade lite cykelvägar i Falkenberg och bestämde mig för att köra dit, men när jag väl satt i bilen och hade kört en kort bit blev det Varberg istället. Det fick bli Kattegattleden norrut. Det är ju ett tag sedan jag körde där.

Värmen som vi har haft nu i några veckor och som jag hade så ont av i torsdags var nu borta. På ett sätt synd att inte kunna spendera dagen i solen på altanen, men även skönt när man ska träna.

Jag ställde bilen vid fågelreservatet på Getterön och drog sedan norrut. Idag ville jag köra lite längre än förra helgen. Det var rätt lättrullat, även om det var en del vind. Men det kändes mest som medvind när jag körde norrut och jag tänkte att det skulle bli tufft att köra tillbaka sedan.

Jag passerade Tångaberg, där cykelbanan övergår till vanlig, trafikerad väg. Sedan går leden in i Kärradal och där vände jag när jag körde där senast, då jag inte ville åka ner för backen som är där på tillbakavägen. Men idag drog jag upp för den. Stakade. Då borde det ju gå bra att åka nedför också om jag klarar att staka uppför, tänkte jag.

Nästan framme i Årnäs vände jag, då vägen lutade ner mot en T-korsning, där det kändes lite väl riskabelt att köra ner ifall jag inte skulle kunna stanna. Jag hade ändå kört mer än 9 km så jag tänkte att det fick räcka så länge.

Det gick bra med nedförslutet mot Kärradal, dock fegade jag ur i den sista backen och gick ner där, men jag tänkte att det egentligen var onödigt. Nu när den värsta turistsäsongen är över är det ju betydligt lugnare med folk, så man är nästan ensam. Helt perfekt!

Vägen tillbaka gick över förväntan. Jag märker att jag blivit både starkare och uthålligare. Vänsterfoten blev lite stum på slutet, men den var ändå "med" mer än vanligt, tyckte jag. Det är jättekul att känna att man blir bättre!

Jag var ju tvungen att ta lite bilder och trodde att jag skulle få havsutsikt, men där fick jag tji, så det fick bli lite kossor istället:)

De tittade misstänksamt på mig...
Den obligatoriska rullskidbilden
När jag kom tillbaka till bilen var jag knappt trött och jag hade gärna kört längre. Men jag tänkte att det kan vara bra att köra ett pass där man faktiskt inte kör helt slut på sig själv. Speciellt med tanke på hur det kändes i torsdags!

Sträckan blev 18,5 km och jag var ute nästan i 1,5 timme. Härligt att få lite mer höjdstigning också, det behövs inför vintern! Här är rundan:

Dagens tur
När jag kom till bilen var jag grymt hungrig! Tur att det blev mat över från gårdagens fredagsmys, så det var bara till att slänga in i micron och äta.

Nu ska jag vila en stund i soffan och sedan blir det trädgårdsarbete. Har lite att pyssla med nu. En del växter i växthuset kan jag ta bort, då de har gjort sitt för i år. Jag ska också klippa gräset runt odlingslådorna (roboten går inte där eftersom den skulle riskera att fastna där enligt installatören), det har ju växt fritt i ett par veckor nu, så det behövs verkligen.

Tanken är att jag ska lägga duk där och sedan på med makadam. Så ska det vara i hela köksträdgården, men man får ta det allteftersom. Jag vill ha fler odlingslådor också, så det är ju smart att ställa dem på plats innan man börjar greja.

Så jag kommer nog att få tiden att gå även denna eftermiddag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar