Sidor

söndag 28 augusti 2016

Helgen

Då var denna helg också till ända. Fasen vad tiden går fort!

I fredags åkte jag och Magnus till Göteborg för att möta upp Elinore och Jocke och besöka Liseberg. Loke och Tor var också med:).

Vi började i kaninlandet där Loke fick åka lite karuseller och sedan åkte Magnus, Jocke och jag Lisebergsbanan. Det är ett bra tag sedan jag var där, så jag visste inte hur jag skulle palla med åkandet. Men Lisebergsbanan var ju inte särskilt farlig. Däremot kändes den gammal och stötig. Men det kändes väl en del i magen.

Loke träffar kaninen
Loke åkte lite fler grejer och sedan gick vi till Järnvägsrestaurangen för att äta. Jag åt entrecôte, som jag tyckte var bra och de andra åt hamburgare som de inte var så nöjda med. Men sedan började jag må illa och magen var helt ur form. Så att åka någonting överhuvudtaget var inte aktuellt:(.

Jag mådde kasst resten av kvällen, så det var ju rätt trist. Jag vet inte om det var maten eller vad det var, men det kom ju i samband med den. Inget vidare- Tyvärr tycker jag att restaurangmat är rätt överskattat...

Men vi åkte i alla fall hem vid nio-tiden då båda barnen hade somnat och vi andra kände oss nöjda. Magnus och Jocke åkte Helix det sista också.

När vi kom hem ville Magnus att jag skulle köra fram till veteåkern för att kolla ifall där var några vildsvin. Hela åkern var full! Fy vad många grisar! Jag undrar om där blir någon vete kvar att tröska där...

Igår hade vi bestämt oss för att åka till Varberg och köpa oss en frysbox. Vi har i de snart fem år vi har bott här endast haft en ståfrys i köket och en halv ståfrys i källaren. Lite klent när man är jägare...

När vi ändå skulle ta släpet till stan tog vi med oss bröte också som vi skulle lämna på återvinningsstationen. Det är verkligen helt fascinerande att kunna fylla ett släp varje gång man åker dit. Det har vi gjort i fem år nu! Men nu blev i alla fall det sista i källaren utröjt. Så gött!

Vi hade sparat den gamla spisen, som var helt fungerande, men vi tänkte att har vi inte använt den på fem år så lär vi aldrig använda den. Även det gamla kylskåpet fick följa med. Jag tycker inte att man ska använda prylar som drar onödigt mycket ström och vi har inte haft något behov av det kylskåpet de senaste fem åren, så hejdå med det!

När vi lämnat all bröte på återvinningen så åkte vi till Elgiganten. När vi kom dit hade de bara mindre frysar än den jag hade sett ut. Jag hade nämligen kollat på nätet innan vi drog hemifrån och sett att de hade en 400-litersfrys till kampanjpris under helgen. Men den frysen fanns inte på plats i butiken. Så jag frågade personalen och jo, då hade de den ute på lagret. Jaha, men det är väl lite svårt att sälja något som kunderna inte ser, eller? Lite fult tycker jag allt.

Men jag fick i alla fall med mig en 400-litersfrys hem så nu ska vi nog klara oss ett tag! 

På vägen hem åkte vi om Magnus bror som hade kalas för sin 7-åriga dotter. Min plan var att vi inte skulle stanna så länge. Det blev fyra timmar. Rätt stressad var jag som hade en massa saker att sköta här hemma som t.ex. gräsklippning och lite annat fix.

Så jag sprang runt som en galning och fixade allt jag skulle fixa, tvingade Magnus att fixa mat och så gjorde jag i ordning i växthuset, ställde fram bordet och stolarna och tände en massa levande ljus så att vi kunde sitta där och äta. Så mysigt!

Växthusmys!
Jag satt kvar en stund extra och bara njöt av att ta vara på den sista värmen som höll sig till det mörknade. Magnus stack ut med bössan för att skjuta mer av de där grisarna, men de tog honom i vinden, så de gick aldrig ut på åkern.

Idag inledde vi dagen med att stycka den gris som han sköt häromdan. Det blev lite gott kött att grilla framöver!

Efter att ha ätit lunch blev vi sugna på en skogsrunda, så sagt och gjort, vi drog iväg en sväng. Jäklar i min låda, vad svamp vi hittade! Magnus brukar inte vara den som hittar mycket svamp, men idag hade han verkligen radarn på! Han fyllde en systembolagspåse och hann påbörja en annan påse!

Jag fyllde också en systembolagspåse. Så kul att plocka svamp när det finns sådana mängder! Jag hittade även några trattkantareller och lite fingersvamp. Och så fanns det massor av sådana här:

Ser god ut...
Jag har ingen aning om vad det är för svamp, men den ser ju så lockande ut. Eller giftig...? Jag vågar inte plocka dem i alla fall!

Här kommer en bild på vår gemensamma fångst idag:

Massor av svamp!
Vi fyllde en fyralitersgryta överfull och en tvålitersgryta, så det var rätt mycket vi hittade. Nu har vi i alla fall en frys som vi kan fylla med svamp, dock börjar det blir lite brist på brukar att lägga svampen i... Ja, dessa lyxproblem!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar