Sidor

tisdag 2 augusti 2016

Simningen i ICA-klassikern avklarad!

Idag ringde klockan tidigt igen. Sju denna gång. Men det var bara för att jag hade en tid hos optikern kvart över nio. Årlig kontroll av linser. Väldigt bra! Mitt synfel hade inte blivit sämre, BRA nyheter! Däremot har min närsynthet börjat gå tillbaka, jag börjar alltså bli "ålderssynt". Hmmm. Varför heter det ålderssynthet när det dyker upp innan man ens är halvvägs genom livet...?

Jaja, fördelen med det är ju att jag blir mindre närsynt och att världen kanske snart blir mindre suddig utan brillor eller kontaktlinser.

Annars såg allt bra ut, så det var ju skönt!

Jag hade simkläderna med mig så efter optikerbesöket körde jag ner till Simstadion för att simma lite. Köra den sista delen av ICA-klassikerns simdel. Jag körde ju 1500 meter förra veckan, så det var 1500 meter kvar.

Det var ganska lugnt i bassängen idag. Att vädret inte var strålande hjälpte säkert till med det. De som simmade i motionsbanorna höll till höger och ingen simmade i bredd så det flöt på väldigt bra. Det enda som var lite "lustigt" var en tjej som "träningssimmade" på rygg med simfötter. Hon simmade rakt in i en annan dam som i godan ro simmade bröstsim framför. Det blev en krock och de var nog lika chockade båda två!

De nya brillorna som kom från Wiggle i förra veckan funkade kanon! Skönt med mörka glas så att man slipper den värsta solen! Klockan räknade fel så den påstår att jag har simmat 1550 meter, men det var ju 1500.

Min vänsterfot, som jag trampade snett med igår har känts av lite idag. När jag gick kände jag att det är lite ömt inuti foten så att säga. Jag kände den även när jag simmade vid några tillfällen. Men när jag hade simmat klart och jag gick upp på land igen så kändes den faktiskt inte alls! Fantastiskt bra! Den är inte svullen eller så, det är väl mer att "smällen" känns av idag.

När jag kom hem gick jag in på ICA-klassikerns hemsida för att registrera mitt pass. Jag fick massor av fina erbjudanden, men en sak blev jag lite konfunderad över...

Finn två fel...
På ICA:s hemsida kan man läsa om deras hälsosatsning (som ICA-klassikern är en del av). De skriver bl.a. att de vill hjälpa sina kunder att göra hälsosamma val när det kommer till mat. Då förstår jag inte varför i h-vete man efter genomförd simning får 50% rabatt på något som står så långt ifrån hälsosam mat som man kan komma; Coca Cola???? För mig står Coca Cola för ett av de största hälsoproblem vi har i världen idag, nämligen att folk häver i sig flytande kalorier och extremt mycket socker i form av Coca Cola.

Riktigt dåligt, tycker jag! De andra rabatterna är ju fantastiskt bra, såklart, men den där Cola-rabatten tar ner det hela, tycker jag!

1 kommentar:

  1. Coca Cola life innehåller Stevia som sötningsmedel. De försöker få den att framstå som ett bra val. Håller med dig. Nyttigare att låta bli läsken.

    SvaraRadera