Sidor

fredag 12 augusti 2016

Hösten hälsar på...

Ett par dagar har vi nu haft med låga temperaturer. De senaste kvällarna har det varit runt 6-7 plusgrader när vi har gått och lagt oss. Riktigt kallt! Och i morse var det inte så varmt inomhus heller. Men jag tänkte inte så mycket på det. Jag ägnade förmiddagen åt att fakturera åt åkeriet. Vi skulle ha gjort det igår, men så visade det sig att skrivaren inte fungerade, så jag fick köra här hemma istället.

Mitt i fakturerandet insåg jag att den svarta tonern var slut i skrivaren, så jag blev tvungen att köra till Ullared och Netonnet för att köpa en ny. Jag hade skrivit upp var tonern fanns, men inte vad den hette. IDIOT! Men som tur var hade de kvar uppgifterna på när jag köpte skrivaren, så jag kunde se vilken som skulle passa. Lite nervöst var det allt, men fantastiskt nog fick jag rätt och kunde byta ut alla toner ( färgtonerna har klagat ett tag, men jag ville inte byta dem innan den svarta var slut igen.

Så efter det kunde jag fortsätta med fakturerandet, men när jag var klar var klockan redan två. Och jag hade inte ätit. Så jag fick laga lite mat och sedan vänta på att smälta så att jag kunde ge mig ut på den planerade rullskidrundan.

Norska intervaller stod på schemat. Igen. Samma plats som sist, cykelbanan mellan Läjet och Tvååker. I morse var det vindstilla och uppehåll. Det var det inte när jag kom ut på eftermiddagen. Det regnade och vinden gjorde sig återigen påmind.

Så det blev ett trögt intervallpass. Redan när jag körde de tio minuterna uppvärmning kände jag att armarna var lite sega. Ja, hela kroppen kändes faktiskt seg. Ingen bra känsla inför intervallträning. Men bara till att bita ihop!

När jag körde styrkepasset i onsdags störde jag mig på att klockan inte sa till när intervalltiden var slut, vilket gjorde att jag var tvungen att kolla på klockan för att veta hur jag låg till, vilket är lite meningslöst när man har lagt tid på att lägga in ett intervallpass på klockan. När jag kört första intervallen idag märkte jag att det var samma sak på detta pass och jag försökte hitta i inställningarna för att försöka få dit ljudet, men misslyckades, Istället lyckades jag förflytta mig igenom passet utan att ha kört, så jag fick köra igenom det och starta om och köra fram till där jag var.

Men jag lyckades få tillbaka ljudet i alla fall. Det var en rätt komplicerad inställning, många menyer att ta sig igenom, så det är helt obegripligt hur jag har lyckats ta bort ljudet. Antagligen finns det något snabbkommando för det. Men jag fick i alla fall tillbaka ljudet och kunde därefter köra på utan att behöva titta på klockan. Fast det gjorde jag ju ändå, för jag tyckte att intervallerna aldrig tog slut...

Det var hårt idag. Trögt. Segt. Men jag genomförde passet och det kan väl vara bra att träna pannbenet också emellanåt...

Såhär blev passet i alla fall:


So, synes körde jag sista intervallen nedförs, precis som förra gången och då fick jag äntligen lite fart! Blött var det och inte särskilt varmt, så det var full värme i bilen på vägen hem, inklusive sätesvärme...

När jag kom hem så steg jag in i ett iskallt hus. Fy fasen vad råkallt det var! Nu var jag ju tvungen att elda! Detta går inte! Jag kan inte ha under 22 grader i huset. Det är ju misär! Jag hatar verkligen att frysa inomhus!

Så det var bara till att ge sig ner i källaren och börja elda. Och köra in ved. Så att det fanns något att elda... Jag förstår inte detta! Det är början av augusti och det är kallt. Inomhus! Helt orimligt!

Magnus hade tänt en massa ljus. Bra tänkt. Det värmer ju lite i alla fall!
Full fart i pannan!
Temat höst fortsatte i köket med en härlig älggryta, som jag hade förberett genom att marinera grytbitarna i vin under ett dygn. Sedan fyllde jag på med bl,a. tomatpuré, färska kantareller (gula och tratt). En fantastiskt god gryta! Kan verkligen rekommenderas!

Fantastiskt god älggryta

Tända ljus för att få upp värmen...
Och till älggrytan passade ju det fina Amarone-vinet, som vi fick av våra grannar för att vi lånade ut gårdsplanen till parkering under 1000 trädgårdar, helt perfekt! Jag älskar Amarone-viner!

Fantastiskt gott vin!
Efter att ha ätit den utsökta grytan och druckit det utsökta vinet ligger vi nu utslagna i soffan och kollar på OS... Fin start på helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar