Sidor

fredag 5 augusti 2016

Trött-dag

Idag ringde klockan tidigt. Hovslagaren skulle hit kl åtta och jag skulle hinna äta frukost och ta in hästarna. Jag tog in hästarna före jag åt frukost och när jag kom ut igen hade Bosse lagt sig ner i boxen. Han sov rätt gott:).

Snark!
Nu hade han inte en enda sko kvar. Annie kunde dock se att bakhovarna växt till sig en del, trots att han varit barfota. Det finns inga hovväggar kvar att sätta söm i, så vi beslutade oss för att bara verka honom och låta honom gå barfota tills nästa gång hon kommer hit. Såklart under förutsättning att han får gå i hagen på gräs och inte utsätts för grusunderlag. Så nu håller jag tummarna för att det ska bli bra så att vi kan sko honom nästa gång!

Det var förresten tur att vi inte skodde honom, då han var riktigt tjurig och knappt ville lyfta bakhovarna, än mindre stå med dem upplyfta.

Efter att han var klar lade han sig ner igen, så han var nog väldigt trött idag!

Pelle gick det bättre med. Han hade tappat bakskon som jag tog bort två söm på förra veckan, inte helt oväntat. Dock var hans hov inte lika skadad som Bosses hovar, så det var inga problem att sko om honom!

Efter hovslagarbesöket lät jag hästarna gå kvar bakom stallet i vinterhagen och så tog jag en hink och Selma med mig till björnbärssnåren för att plocka bär. Det fanns en hel del mogna, stora och söta bär redan nu! Och det kommer att bli fler framöver!

Jag fyllde hinken och fick bär både till paj och till infrysning!

Goda bär!
Resten av dagen har jag tillbringat i soffan. Jag har känt mig trött och lite sliten i kroppen efter gårdagens stavlöpning. Men imorgon ser jag fram emot ett härligt rullskidpass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar