Sidor

söndag 7 augusti 2016

Lite trädgårdsarbete

I förmiddags var det rätt fint väder ute. Solen sken och bikinin åkte på. Jag hade lite blommor att plantera i krukorna. Jag har misskött sommarblommorna lite, så de såg inte så roliga ut och jag hade därför köpt lite nya som ville komma ner i krukorna. Blev fint!

Jag hade lite annat och göra också. Jag tänkte testa att ta sticklingar på mina två blåbärsbuskar så att de blir fler. Massor av bär vill jag ha i min trädgård, för det går ju åt!

Blåbärssticklingar
Det ska bli spännande att se ifall de tar sig. Hade varit jättekul!

Löken har växt väldigt bra i år och nu var det dags för den att komma upp och få torka. Det blev en riktigt bra skörd! Jag har haft dem i en av de stora odlingslådorna och där har de trivts jättebra!

Rödlök
Gullök och scharlottenlök
Scharlottenlöken var en ny erfarenhet. De växer nästan som vitlök, dvs det blir många lökar av en sättlök. Hoppas på att de ska bli goda!

Vi behöver inte köpa mer lök det här året, tror jag. Vi är ju inga storkonsumenter av lök, men det går väl åt några stycken ändå.

Senare i höst ska jag prova att sätta vitlök. Jag har provat det för en massa år sedan, men då satte jag dem på våren och jag hade inte sätt-lök, utan det var vanlig köpt i affären. Men nu ska jag köpa sätt-vitlök och jag hoppas att det kommer att bli bättre!

Efter trädgårdsarbetet åt vi lite lunch och sedan styrde vi kosan mot Falkenberg. Vi besökte Emelie och Mattias i deras nyinköpta hus. Så kul att se renoveringsenergin och hur bra de trivs med att ha gott om plats och egen trädgård. 

Jag blev inspirerad och funderar på att dra igång lite renovering på undervåningen här hemma. Hallen och TV-rummet. Det blir ett rätt stort projekt, då vi ska bryta upp golvet och isolera, då vi har väldigt mycket golvdrag i de rummen. Nya tak blir det också. Just nu är jag sugen på att sätta samma tak som vi har i köket där vi har ett jättesnyggt vitlaserat trätak. Det hade varit fint att ha det i hela undervåningen!

Vi har ju också funderat på att slå ut väggen mellan TV-rummet och hallen, men jag är tveksam. Dels för dragets skull, men också att det blir som en jättestor hall. Jag vet inte ifall jag skulle trivas med det. Dessutom hade det varit bra att kunna nyttja väggen till att ha en garderob där vi kan hänga in kläder som vi inte använder. Vi har förvisso en inbyggd garderob under trappan, men den är rätt hopplös att ha grejer i som man använder då det är svårt att ha bra ordning där.

Ja, tankarna är många, men när man minst anar det drar jag igång:).

Efter att ha fikat med jättegod äppelpaj så åkte vi vidare till mor och hälsade på henne en stund. Sedan var denna söndag över. Imorgon är det måndag. Och jag har semester. Så gött!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar