Sidor

torsdag 25 augusti 2016

Äntligen på g igen!

Som jag har väntat! Att vara förkyld eller av någon annan anledning inte kunna träna är verkligen inte min grej. Jag hatar det! Men efter åtta långa dagar utan träning med lite rasp i halsen i slutet av förra veckan och därefter mest snor och huvudvärk kände jag mig äntligen redo för lite rullskidor!

Först tänkte jag kört till åkeriet, det är ungefär 14 km, inte så långt alltså, men så blåste det rätt så mycket så jag tänkte att det var bättre att ta bilen.

Och vilken underbar dag det har varit idag! Strålande solsken och 25 grader varmt! Som tur är har jag kunnat ligga på altanen och jobba, då det var pappersarbete jag hade i uppgift idag. Bästa arbetsplatsen. helt klart!

Vi blev klara rätt snabbt ändå med faktureringen så klockan var inte ens sju när jag kom hem. Alltså tid över för ett rullskidpass. Mindre vind också, helt perfekt.

Det blev samma runda som jag körde innan jag blev förkyld, Källäng, Gärdet, Torstorp. Det kändes rätt bra att rulla ändå. Jag trodde att jag skulle vara med ostadig, men det var jag inte. Jag safeade med knäskydd och det kändes faktiskt rätt gött att ha dem på i nedförsbackarna.

Det gick bra ända tills jag kom till backen upp mot Gärdet. Den är rätt grym. Jag stakade på, men tog helt slut någonstans mitt i backen. Pulsen åkte verkligen iväg och det var jobbigt att diagonala också. Sedan blev det ju mer nedförsåkning och på Tvååkersvägen kände jag mig stark igen. Men mot slutet, men ca två km kvar började jag ta slut. Fy vad jobbigt det blev! Det märktes verkligen att kroppen inte var helt med på noterna!

Jag var helt slut när jag kom till bilen! Men kände mig rätt nöjd ändå. Och glad över att kunna träna igen. Det är ju så jäkla kul att åka rullskidor!

Mina kompisar idag!
Strax över 11 km fick jag ihop. Det kändes värre än när jag körde två mil för två veckor sedan! Pulsen låg rätt högt och min klocka tycker att jag behöver 53 timmar för att återhämta mig. Det har jag nog aldrig sett tidigare! Men när det har stått att jag ska vila 36 timmar har det funkat med 24, så den är ju inte helt korrekt. Den talar nämligen om hur utvilad jag är när jag kör nästa pass, så det har den koll på!

Dagens runda!
Det var fortfarande rejält varmt medans jag var ute och då var klockan ändå en bit över åtta när jag satte mig i bilen. 21 grader enligt bilen. Hoppas att denna värme orkar hålla i sig över helgen också!

Idag är det fem år sedan jag avslöjade att jag fått nytt jobb. Facebook påminde mig om detta och ledde mig till inlägget som jag skrev om hur jag kände inför det. Så himla kul att läsa såhär fem år senare! Och när jag tänker tillbaka på hur dessa fem år har varit känns det rätt fantastiskt.

Jag har fått lära känna otroligt många roliga och härliga människor, jag har fantastiska kollegor, jag har lärt mig otroligt mycket om kärnkraft (såklart) men också väldigt mycket om andra saker, framför allt verksamhetsutveckling och projektledning. Ja, det har varit fem roliga och spännande år och jag tror att det kommer att komma ännu mer spännande och roliga uppdrag framöver. Det tar aldrig slut på uppdrag hos oss!

Nu ska jag lägga mig och vila 53 timmar innan jag tar på mig rullskidorna nästa gång :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar