Sidor

söndag 21 augusti 2016

En solig dag!

I morse var det rätt molnigt, men efter att jag hade ätit frukost, tagit in hästarna, gjort i ordning Pelle och kommit ut i paddocken hade molnen skingrats och solen sken på oss. Och det var varmt. Sommaren kom alltså tillbaka. Härligt!

Pelle fick alltså gå i paddocken idag igen och nu var han en helt annan häst än igår! Först lade jag ut fem travbommar för att hjälpa honom att hitta takten och han var hur lugn som helst. Jag skrittade igång honom och visst spanade han bortåt sommarhagen, men han behöll lugnet.

Och så var han inte alls så spänd som igår! Han tog faktiskt stöd på bettet idag. Han gick jättefint! Lite lite energi i skritten, men inte det där spända som var igår. Helt underbart!

Jag travade honom en hel del också och även i traven var han jättefin. Han var lite energilös även i traven och han lyfte inte hovarna mer än nödvändigt (knappt) över bommarna. Men mycket bättre takt idag. Så kul!

Jag tog till och med några varv i galopp på volterna. Även där var han fin. Han blev inte spänd och studsade fram som han kan göra, utan en bra galopp. Det är ju så skönt att sitta på en häst som 1, tar galoppskänkel och 2, inte tar 7 meter långa galoppsprång så att man håller på att flyga av.

Det blev ett riktigt bra pass och jag kände ett förtroende för honom och även att han hade förtroende för mig och min ridning. Jag är positivt överraskad, jag hade väntat mig att det skulle vara mer spänt och stolpigt att rida honom, men han verkar gilla läget.

Efter att jag hade ridit honom lät jag Bosse springa lite i linan. Jag ville se hur han rörde sig nu när han inte har några skor. Och även det var över förväntan. Jag tyckte faktiskt inte att det märktes jättemycket på gångarterna att han är barfota. Han tog rejäla kliv i samtliga gångarter och sprang rent och fint. Så kul! Så imorgon kan det nog bli en ridtur på honom.

Barfota, men inte så hovöm!
Medan jag var ute med hästarna stod en älgstek och puttrade på spisen, så när jag var klar med hästarna plockade jag in potatis och lite grönsaker för att fixa till söndagsmiddagen. Vi kunde avnjuta älgsteken på altanen, så härligt!

Vi planerade att klippa gräset, men precis när vi hade ätit klart brakade åskan lös och det kom en rejäl regnskur. Så vi passade på att dammsuga och svabba lite golv istället och därefter fixade jag lite äppelpaj (på egna äpplen) och Lilian och Torgny kom hit och fikade. Svalorna höll oss sällskap. Det var hur många som helst som satt på ledningarna. Kanske samlade de ihop sig inför sin stundande resa söderut?

En massa svalor!
Sedan fick vi äntligen klippt gräset! Och jag fick rensat undan lite i odlingslådorna. Ogräs och sockerärtorna som var övermogna nu.

Till sist avslutade vi kvällen i skogen och tog en liten svamprunda. Än finns det kantareller, men det börjar bli lite torrt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar