Sidor

måndag 1 augusti 2016

Lite löpning igen...

Idag sov jag länge igen. Lite för länge. Gick väl upp vid nio-tiden. Halva dagen borta. Men det är ändå skönt att få känna sig utvilad.

En av mina morgonrutiner är att släppa ut hundarna, så att de får kissa och samtidigt gå och öppna upp fönster och dörrar i växthuset. Varje morgon följer Selma med mig, lägger sig på hundbädden som vi har i växthuset och stannar där. När jag frågar om hon inte ska följa med in och äta frukost, ligger hon bara kvar där. Hon gillar växthuset lika mycket som jag:).

Växthushunden
Förmiddagen, eller snarare lunchtid ägnade jag åt att handla. Jag körde in till Hajen, hade lite specialgrejer att handla, annars brukar jag faktiskt handla det mesta i den lokala ICA-affären, eftersom jag vill ha den kvar!

Jag fixade lite lunch och sedan var jag sugen på att springa en runda. I skogen. Jag blev inspirerad igår när vi var i skogen och jag hade glömt hur underbart där är att springa.

Löparhunden var inte sen på att följa med och vi gav oss iväg upp mot Åkulla. Det dröjde inte länge förrän vi hittade svamp.Gula, härliga stora kantareller! Så gott! Tur att jag hade gott om bajspåsar med mig:).

Mitt i allt, när vi sprang upp för en backe lyckades jag trampa snett på en jäkla sten. Riktigt ordentligt snett. Jäklar vad ont det gjorde! 0-100 är inte ett bra underlag att springa på! 

Jag trodde först att jag skadat ledbandet igen, Jag har ju gjort det några gånger på båda fötterna. Men det gick bra att springa vidare. Jag hoppades att foten inte skulle svullna. Det märks att jag inte har sprungit på ojämnt underlag på ett tag!

Över stock och sten
Eftersom min löpkondition är under all kritik, eftersom jag inte springer så mycket längre, blev det en del gångpauser utöver svampplockandet. Men det var ändå helt underbart att springa! Så kul! Och skogen... vad jag har saknat den!

Vi sprang vidare, hittade mer svamp. Det var kantareller överallt! Jag fyllde en bajspåse och sedan en till. Det var inte helt lätt att springa med de där bajspåsarna flaxandes i kopplet. Så när jag inledde den tredje påsen med svamp insåg jag att det var dags att gå resten av sträckan hem.

Det började regna. Men vad gör det. Springa kan man ju göra i alla väder. Det finns nog inget väder jag inte har sprungit i. 

Plötsligt lyste solen igenom igen och vi kunde njuta av en vacker regnbåge..

Inte ofta man ser en hel regnbåge
Trehundbajspåsar med svamp fick vi ihop. Man skulle kunna tro att Selma hade haft lite bajsproblem när man såg kopplet...

Tre bajspåsar på rad
Men innehållet var ju de sanslöst goda kantarellerna!

När vi kom hem upptäckte jag att vi hade varit iväg i ungefär två timmar! Så härligt! Jag rensade svampen, tänkte förvälla och frysa in den största delen, men också spara lite till en svampstuvning.

Dagens skörd
Helt plötsligt var klockan kvart i åtta och jag blev tvungen att skynda mig till den lokala ICA-butiken för att köpa lite grädde till stuvningen. De stänger ju åtta.

Sedan blev det duschen. Efter det gjorde jag svampstuvning, stekte lite klyftpotatis i ugnen och stekte lite kycklingfilé. Det blev riktigt mumsigt! Lite lyx en måndag. Men det är ju semester, så lite lyx får man ju ha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar