Sidor

söndag 18 september 2011

Lördagens arbete!

Igår åkte vi såklart till gården för att greja lite. Vi började dock med att åka till kakelbutiken och bestämma kakel till köket och klinkers till badrummet. Så nu är allt sådant klart. Skönt! Hoppas det blir bra!
Rörmokarna hade varit i huset i fredags och nu finns det avloppsrör i nästan hela badrummet och ända ner i källaren.
Vi upptäckte vattenläcka i taket på badrummet, vilket visade sig bero på att expansionskärlet som sitter på vinden inte har något rör som går ut på taket, utan när pannan kokar sprutar det vatten rakt ut i taket på vinden och så rinner det ner i badrummet. Inte bra! Och jag förstår inte varför detta inte upptäcktes och åtgärdades när badrummet gjordes i ordning på 90-talet???
Iaf så fick vi tömma lådan som kärlet sitter i på sågspån så att det går att komma åt det på ett bra sätt.
När vi ändå var uppe på vinden beslutade vi oss för att slänga lite gammal skit som låg däruppe. Gamla sängar, madrasser, trasmattor osv. Så nu är släpet fullt igen... Och vi har fått lite mer plats på vinden:)
Vi bar också ner elementen i källaren så att jag kan måla dem innan vi sätter upp dem igen. Det är sovrumselementet och kökselementet. Kökselementet började jag måla igår på baksidan. Det var inte målat på baksidan sedan tidigare så jag får måla det en gång till. Men det är ju såååå tråkigt att måla element! Men smidigare att göra det när de inte sitter fast i väggen iaf.
Vid lunch kom Svärmor med sambo och hade med sig mat till oss. Perfekt! Sådan service gillar jag:).
De följde även med oss ut i skogen för att plocka lite svamp. Troligtvis har trattisarna fått frost, många av dem var helt svarta så de gick inte att plocka. Dock fanns det så mycket att bordet på altanen är fullt av svamp igen:).
Vi fick röjt upp rätt bra igår, tycker jag. Det enda vi inte hann med var slipning och spackling i sovrummet, men det hinner vi med en annan dag. Nu finns det ju inte så mycket annat vi kan göra i huset. Jag har inhandlat golv och tak till sovrummet och väntar på att tapeterna ska komma. Eftersom elektrikern inte kan komma förrän slutet av nästa vecka så är det ingen brådska att få upp tapeterna ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar