Sidor

tisdag 6 september 2011

Hur korkad får man bli????

Jag skulle hjälpt en nära vän och släkting att provrida en häst som är till salu i närheten, eftersom vännen bor långt härifrån. Det var meningen att jag skulle åka o kolla först innan hon sätter sig och kör x antal mil för att kolla själv.
Annonsen såg bra ut och de filmer som säljaren skickade såg OK ut. Min vän letar efter en lugn och stabil häst som inte är för stor.
Efter att ha pratat med säljaren hade hon fått intrycket av att det kunde vara en intressant häst.
Jag är ju en ganska nyfiken person och kunde inte undgå att säljaren hade väldigt många filmer på Youtube, bl.a. några som hette "vlogg". Jag tänkte att det då måste finnas en blogg och mycket riktigt, det fanns det. Två stycken närmare bestämt.
Så jag började läsa och fick då fram väldigt oroväckande fakta som att hästen kunde ha "sitt värsta humör" då den ställer sig på bakbenen och håller på att gå omkull (men som tur var "räddades" situationen av att säljaren hade graman på). När min vän frågat om gramanen som även var med på filmerna fick hon förklaringen att säljaren var sjuk och var tvungen att ha gramanen för att kunna rida. Det framgick också av bloggen att hästen inte kan äta havre och att den var tittig ute men "bara steppar runt". Alltså totala motsatsen till vad min vän letar efter. Dessutom hade den enligt bloggen varit halt förra året, men enligt säljaren hade den inte varit halt de senaste 4-5 åren.
Jag blir så trött! Det blev såklart ingen provridning efter att vi fått fram dessa uppgifter. Det kändes helt enkelt som att säljaren blåst min vän och ljugit henne rakt upp i ansiktet. Men om man nu har en blogg, fattar man då inte att det är ganska enkelt att hitta den då??? Det är ju bara till att googla hästens namn eller ägarens.
Och varför säger man inte som det är från början att "om du letar efter en lugn och stabil häst så är detta inget för dig"???
Jag är glad att jag inte letar häst, för det verkar ju vara en otrolig djungel av seriösa och mindre seriösa säljare därute. Utbudet på hästar är ju enormt. Samtidigt kostar ju en häst såpass mycket att hålla att man såklart kan bli lätt desperat om  man inte får sålt den. Men då kan man ju iaf försöka sopa igen spåren efter sig om det finns några eller helt enkelt hålla sig till sanningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar