Sidor

söndag 4 september 2011

Lång arbetsdag igår!

Igår var Magnus på någon lastbilskurs så jag hade hela huset för mig själv.
Efter att ha gjort ett ärende kom jag till gården vid 11-tiden och gav mig på kaklen som satt i köket och i lilla toan. Det fanns även en putsad skiva ovanför spisen som skulle knackas bort.
Mycket knackande blev det men till sist var allt nere. Selma var såklart med. Hon låg väl placerad där kakelflisorna yrde runt huvudet på henne. "Arbetsledaren" kallar jag henne numera eftersom hon alltid ska vara i händelsernas centrum när man renoverar...

Efter att all kakel var borta från väggarna och bortsopad från golvet gav jag mig på den sista masoniten där diskbänken varit placerad. Där upptäckte jag en gammal vattenskada. Det ser illa ut, men träet är helt torrt och fint och det luktar inte, så det ska inte vara någon fara. Nu är köket helt färdigrivet och snickaren kan komma och börja på sitt arbete där! Gött!

Efter köket tog jag tag i badrummet. Ut med våtrumsmattan. Det var inte helt enkelt. Det var ganska käpp-rövat (som pappa skulle sagt). Antagligen har det monterats av en pott-sork (ett annat uttryck pappa gärna använde). Bakom våtrumsmattan satt gips. Jag skruvade ut alla gipsskruv jag kunde hitta och ändå var det svårt att få bort skiten! På de väggar jag började på satt det dessutom masonit bakom gipsen. Masonit som var vänd åt fel håll... Och på baksidan (som ju egentligen skulle varit utåt) satt.... DEN GAMLA BADRUMSTAPETEN!!!
Man har alltså återanvänt den gamla masoniten som togs bort i samband med renoveringen efter vattenskadan på 90-talet. Helt absurt... Jag förstår överhuvudtaget inte meningen med att sätta masonit bakom gipsen...
Dessutom visade det sig senare när Magnus kom att det inte fanns någon masonit bakom gipsen på de andra två väggarna som han rev (han fick smäck-jobbet). Det var bra att Magnus kom och hjälpte mig annars hade jag aldrig blivit klar. Vi rev ut all gips, all masonit, takgipsen och golvspånskivorna. Vi bröt upp golvet och där hittade vi...
...en liten hammare... som var märkt med mitt namn:). Jag har ett svagt minne av den där hammaren, men jag skulle aldrig kunna gissa att den låg gömd under badrumsgolvet! Jag kommer inte ens ihåg att jag var där inne när det renoverades. Jag har bara ett svagt minne av rören som låg i golvet... Jaja, avslöjad:).
När badrummet var utrivet började vi fundera på garderoben som ligger vägg i vägg med badrummet. Tanken är att vi ska sätta manöverpanelen till golvvärmen där, men igår när vi stod och tittade på den så fick Magnus och jag samtidigt samma idé... Varför inte riva garderoben och göra duschen där istället?  Då slipper jag köpa en dusch-hörna med glas som ska rengöras hela tiden. Och vi får mer plats i badrummet till handfat och skåp.
Garderoben har aldrig kunnat användas till att ha kläder i eftersom det luktar rök-aktigt i den. Vi trodde först att lukten beror på att avloppsröret är tjärat och att den lukten blir aktiverad när skorstenen blir varm, men avloppsröret går ju i golvet på garderoben, så det borde ju inte påverka. Ja, jag vet inte, men jag får nog kolla med snickaren imorgon om det funkar att ha duschen där, hade varit perfekt i så fall.
Halv nio igår kunde vi åka hem. Då var jag helt slut, både fysiskt och mentalt. Magnus köpte pizza till oss och jag somnade gott i soffan. Fick sova ut ordentligt idag. SKÖNT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar