Sidor

lördag 2 februari 2019

Finfin lördag!

Denna lördagsmorgon startade som vanligt i stallet. Idag gjorde jag i ordning ordentligt och sopade och gjorde fint, något som jag inte hunnit lägga tid på tidigare i veckan.

Jag körde ut allt det blöta spånet ur boxarna och fyllde på med varsin kutterspånbal samt två säckar ströpellets. Fluffigt och mysigt ska det vara i boxarna!

Bästa ströpelletsen!
Sedan gick jag in och åt frukost och städade huset. Det tog resten av förmiddagen och sedan gav jag mig ut. Såg fram emot att få rida i dagsljus och kunna ta en längre skogsrunda.

Vi skrittade mot Ryen och han var lite motvillig längs vägen. Jag såg grisspår överallt, så det var säkert anledningen. Men efter ett tag fick jag honom till att trava och det verkade han nöjd med.

Vi kom upp i skogen och där är så fint nu med all snö! Till en början red vi på en väg där en skogsmaskin hade tryckt ihop snön i två spår.

Skogsmaskinspår
Vi kom sedemera fram till skogsmaskinen och där fanns även en traktor som plockade massaved till en kärra. Efter att vi väntat några minuter upptäckte traktorföraren oss och kom ut och snackade lite innan han flyttade traktorn så att vi kom förbi. Lite läskigt tyckte Bosse att det var när snökedjorna knarrade och skogskärran skramlade men jag fick förbi honom.

Sedan väntade den orörda snön. Det är något magiskt med orörd snö. Så fint!

Orörd snö framför oss
Vi kom ut på ytterligare en grusväg och svängde ner mot parkeringen vid Bexells stenar. Vi mötte en tjej som hade en lös hund som stack och efter ett tag kunde vi passera den lugnt och fint. Sedan travade vi vidare i snön.

Det blev en hel del härlig galopp där i snön. Idag galopperade han jättefint, inga tendenser till att skjuta rygg. Däremot var han väldigt framåt och tog i ordentligt i backarna. Det var helt underbart att kunna galoppera på där i snön och Bosse verkade gilla det lika mycket som jag:).

Efter galopp på väg ner mot Valasjön
Det lutar rätt brant ner mot Valasjön och man får känslan av att man ska rida ner i sjön innan vägen svänger och man kommer ner till sjökanten. Längs sjön fortsatte vi trava och galoppera och där kunde vi ta en längre galoppsträcka. Bosse gjorde några rena byten under våra galopper och hoppet om att kunna lära honom göra det på kommando ökar.

Han har en fantastisk kondition nu och orkar så mycket mer än förra året. Han blir svettig, men inte alls så trött som förra året. Tänk, då kunde jag knappt få honom att galoppera ens. Nu travar han och galopperar med glädje överallt.

Vi kom ut vid Lyserna och sedan tillbaka via Obbhultskogen där det blev mer trav och galopp. Det är så kul att han är så framåt utan att springa för fort eller vara svår att få tillbaka. Han är verkligen den perfekta hästen!

Han var rätt mör när vi kom hem och han stod och sov på stallgången medan jag tog av honom all utrustning och skruvade ur alla broddar.

Sadeln åkte bak idag och jag lade på den utan schabraket för att se ifall jag ska sätta i ett vidare koppjärn. Men jag tyckte att den låg helt perfekt. Jag ska prova med att ta bort gelpaden till att börja med för att se ifall det hjälper. Annars får jag nog ändra bomvidden framöver. Han har nog byggt en hel del muskler över ryggen nu, vilket är goda tecken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar