Sidor

tisdag 12 februari 2019

Bra start på veckan!

Helgen var lite trist med snösmältning och mängder av regn. Lördagen ägnades åt lägenhetsrensning och när jag kom hem från det var jag rätt trött. Och när jag hade spenderat en liten stund började det att regna igen. Så jag tog in hästarna och gjorde inte så mycket mer den dagen.

I söndags var det mer uppehåll och på förmiddagen red jag Bosse en runda i skogen. Han var rätt pigg eftersom han stått sedan förra tisdagen pga jag var trött även i torsdags när jag egentligen skulle ha ridit.

Han var rätt pigg och lite spänd. Det blåste en hel del så det gjorde väl sitt till. Jag har dragit ner lite på fodret nu och han har ändå massor av energi så det känns som om den trötta perioden är över nu. Det är såklart positivt, men lite jobbigt när han bara är spänd.

Det gick i alla fall bra att rida och vi kom hem helskinnade. Efter ridningen fixade jag stallet och sedan fick Nelly komma ut på promenad. Selma var iväg med Husse och jagade hare, så Nelly var ensam och övergiven.

Vi tog rundan om Flähult och det var så blött överallt. När vi kom upp på lite högre höjd kom snön tillbaka och det blev riktigt blött om fötterna. Nelly gillade att få komma ut och hon var faktiskt rätt snäll att gå med.

Fina Nelly!
Vi var ute drygt en timme och det var ändå rätt härligt att komma ut trots blötan.

Igår lyckades jag hinna ta in hästarna och springa en runda med Selma innan det blev mörkt. Så härligt med ljusare kvällar nu! Vi sprang fem km innan jag stannade klockan och gick resten av vägen hem. Kroppen kändes lite tung, men det bästa av allt är att höften är lugn! Jag kan alltså springa. Utan att få ont någonstans. Så fantastiskt!

Löparhunden!
Idag var det dags att rida lite i ridhuset. Vi har ju inte varit där på ett tag nu när det har varit snö och fint att rida ute. Så det var ju lite spännande att se hur han jobbade där. Jag har någon konstig föreställning om att Bosse ska glömma allt han lärt sig för att han inte rids på bana eller i ridhuset. Jag vet inte varför jag tänker så. Det är ungefär som när jag tror att jag har glömt hur man springer när jag haft någon veckas uppehåll. Men så är det ju aldrig såklart.

Bosse var hur fin som helst idag! Några tveksamheter som jag jobbade bort med hjälp av pisken och att jag var lite mer bestämd i min ridning. Traven var jättefin och galoppen likaså. Han lyssnade både framåt och bakåt så det var verkligen jättekul att rida idag!

Det blev bara ett kortare avstämningspass, men kul ändå. Nästa gång blir det nog lite hopp och skutt också!

Så summa summarum har denna vecka börjat mycket bra! Imorgon står det träning på planeringen. Eventuellt blir det rullskidor om det inte blåser för mycket. Det vore grymt kul! Det har jag ju inte kört på evigheter. Hoppas att jag inte har glömt hur man gör bara ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar