Sidor

lördag 16 februari 2019

Full rulle lördag!

Vilken fin dag vi vaknade upp till idag! Jag gick upp vid sjutiden och såg något förvånat att det var ljust ute. Det börjar alltså att bli ljusare även på morgonen. Så härligt!

Det var lite småfruset i marken när jag släppte ut hästarna, men redan innan solen hade gått upp var det 2 plusgrader.

Jag fixade stallet och åt sedan frukost och efter det tog jag tag i städningen av huset. Under tiden lyssnade jag på tre avsnitt av Jonas Coltings pod och de var väldigt underhållande. Speciellt de två senaste som handlar om hur löjligt lite fotbollsgrabbarna i Elfsborg tränar jämfört med en individuell idrottsperson. Det har tydligen blivit stor debatt i framför allt Borås och fotbollsgrabbarna känner sig kränkta över att Colting tycker att de tränar för dåligt. Mycket intressant! Det fick ju den tråkiga städningen att bli lite roligare i alla fall!

Strax efter klockan tolv kom jag ut iförd löparkläder och hämtade Selma för en löprunda. Solen sken på oss och vi sprang bort mot grushålan, bort till 153:an, tillbaka runt Stenaljung, förbi grushålan igen och sedan ner till Obbhult station och vidare till Linnarp. Det blev rätt varmt. Det var sju plusgrader och jag hade på mig varmare tights, en långärmad tröja och en tunn jacka.

När vi hade sprungit 6 km var jag nöjd och började gå. Då var vi vid ridhuset så vi hade ca en km kvar hem. Helt underbart väder ute!

Soligt och fint!
När vi kom hem laddade jag telefonen och klockan lite medan jag tog en kopp te för att förbereda mig för hästarna. Jag började med att klippa Bosses man som har växt och blivit lång.

Lång man
Jag klippte några cm och tycker att han blev fin och såg välvårdad ut efteråt!

Nyklippt och fin!
Precis när vi var klara för att ge oss ut hade solen gått i moln och det blev en molnig ridtur. Men vad gjorde det? Det var ändå rätt skönt ute!

Vi red bort till grushålan vid Skattagården. Bosse var jättepigg och halvsprang redan i början när vi skrittade. Han var lite tittig och jag såg en hel del älgspår i grushålan så han kände antagligen doften av älg, Kanske gömde de sig i buskagen i grushålan.

Vi  fortsatte upp i skogen där han travade och sedan galopperade. Han tittade på stenar och höll på att studsa åt sidan här och där. Buse!

Vi fortsatte sedan upp mot Kullagårdens skogsstig och där blev det mer galopp. Även där tittade han i dikena och höll på så det var lite hej och då.

När vi vände hemåt ville han inte skritta, utan skulle halvspringa, men när vi kom ur skogen och ut på landsvägen så lugnade han äntligen ner sig och kunde skritta hem på lång tygel. Jag tror nog att det är lite vårkänslor på gång...

Solen finns där bakom molnen någonstans....
När vi kom tillbaka hem var klockan inte ens fyra och jag bestämde mig för att greja lite med Pelle. Han var ju full av lera efter alla rullningar ute i hagen och hans man var också jättelång och ovårdad. Jag klippte den och han såg genast mycket fräshare ut. Han har faktiskt lagt på sig en del under vintern. Han är inte lika kantig över ryggen och länden och det är goda tecken. Han är rätt runt om magen också. Så jag tänkte att han kanske har lite mer energi nu än senast jag var ute med honom och i princip var tvungen att släpa med honom.

Jag tog bara grimman på honom och så gick vi en kort runda mot Linnarp, Linnarpsvägen mot banvallen och hem igen. En liten shettis gnäggade åt honom och då blev han lite på tårna. Svansen upp i luften och skulle takta. Så söt:).

Han var pigg men lugn och kändes rätt fräsch idag. Nu är han ju barfota runt om och hovarna har växt fint så han har fina kanter att gå på. Kanske behöver han framskor ifall jag kommer igång mer med honom, men jag avvaktar lite och ser hur det går.

Jag promenerar honom gärna på helgerna framöver så får vi se hur det går för honom. Kanske kan han komma igång på gamla dar. Han verkade i alla fall uppskatta vår lilla runda som kanske tog 25 minuter eller så. Han uppskattade i alla fall att bli borstad och ompysslad. Han har så lång päls nu som han har börjat fälla. Riktigt lurvig är han!


Gammelhästen på promenad
Jag kände mig rätt mör när vi kom tillbaka, det har varit en dag som gått i ett. Jag har inte vilat många minuter, det var väl bara när jag drack mitt te som jag satt ner i ca en kvart. Annars har jag varit igång hela dagen och det känns. Är rätt trött nu!

Imorgon tänker jag rida på morgonen, sedan blir det nog ett rullskidpass om det inte blåser för mycket. Jag känner fortfarande av mina stackars triceps efter onsdagens rullskidrunda så där finns att jobba på. Sedan ska jag mocka vinterhagen och fortsätta göra klart övre delen av sommarhagen så att den är fräsch och fin till betessäsongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar