Sidor

tisdag 26 februari 2019

Premiärritt i paddocken

Vilken fin dag vi har haft idag! 10 plusgrader visade bilens temperaturmätare när jag körde hem från jobbet. Så härligt!

Tyvärr segade jag mig lite när jag hade kommit hem och klockan var redan tio över fem när jag kom ut i stallet. Men det gick snabbt att göra i ordning Bosse och strax efter halv sex var vi i paddocken. Det var årets vårpremiär där. För jag red faktiskt där senast den 5:e januari, men sedan dess har det blivit ridhus.

Trots avsaknad av regn de senaste dagarna har det inte torkat upp ordentligt där än och det är lite för söligt på sina ställen. Men det gick alldeles utmärkt att rida där ändå. Jag hade ingen bra plan för passet mer än att egentligen känna mig för lite grann. Jag hade ju inte så mycket tid på mig eftersom det mörknade rätt snabbt.

Men jag skrittade, gjorde volter och skänkelvikningar, övergångar. Sedan lite travjobb, både lättridning och nedsittning. Nedsittningen går bättre och bättre. Jag rider bättre och Bosse accepterar det bättre.

När jag skulle fatta galopp var han inte med på noterna, utan blev sur och sedan var det lite diskussion innan han gjorde som jag sa och fattade galopp när jag begärde det. Vänstergaloppen var jättefin, högergaloppen lite springig. Men på slutet blev faktiskt högergaloppen bättre, så det var ju kul!

Nu ska jag sätta upp en plan för träningen framöver så att vi kan nå de mål jag har. Vi hade lite måldiskussion på jobbet idag och jag blev inspirerad till att göra ett jobb med de mål jag har för Bosse i år. Bryta ner i delmål och aktiviteter så att jag vet att vi går åt rätt håll. Ska bli kul!

Mina rena fina hinder!

Solnedgång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar