Sidor

söndag 3 februari 2019

Söndagsrörelse

Ännu en härlig vinterdag! Januari är slut och februari har tagit vid. Det börjar kännas att det snart kommer en vår och sommar igen.

Igår kväll var vi faktiskt ute och åt, Magnus, Svärmor, Torgny och jag. Jag hade bokat bord på Gästis Kafé och matsalar. Magnus har aldrig varit där, så jag tänkte att det kunde bli trevligt. Han fyller ju år imorgon, så detta var istället för kalas.

Vi fick skjuts in till stan och vi satte oss för att äta. Först beställde vi in lite bubbel för att få lite firar-känsla. Jag beställde eldad havskräfta till förrätt och dagens fångst som var kolja till huvudrätt efter att ha ställt 1000 frågor om tillagning och fisksort. Jag var lite tveksam till kräftorna, men det visade sig att det var så gott! Jag som inte ens gillar kräftor sådär jättemycket. Men här hade de lyckats dölja kräftsmaken perfekt och smakerna var helt underbara!

Även huvudrätten blev lyckad för mig, fisken var så god! Magnus och Torgny däremot var lite besvikna över sina högrev som de hade beställt. Köttet var segt. Och ja, jag har nog lärt mig en gång för alla att det är fisk som ska ätas på restaurang och inte kött. Varför då? Jo, för att det kött vi normalt äter är av högsta kvalitet, svenskt, närproducerat och ofta ekologiskt och såklart viltkött. Vi är rätt duktiga på att tillaga köttet också, så det krävs något alldeles extra om det ska överträffas på en restaurang. För visst är det så att det kött som serveras på de flesta restauranger är utländskt och av en helt annan, mycket sämre, kvalitet  än den vi är vana vid, så då blir vi ofta också besvikna när vi äter kött ute.

Fisk är ju fisk, den är inte antibiotika- och steroidstinn och uppfödd på konstgjort foder (förutom lax då) som det utländska köttet, så därför blir det ofta bättre att äta det ute. Sedan har jag blivit besviken på fisk också emellanåt, men då har det ofta berott på att det har varit någon tråkig fisksort som t.ex. sej eller annan mindre god fisk.

Efter maten drog vi vidare och tog ett glas på Harrys. Magnus träffade någon han kände och stod och snackade. Vid det laget var jag rätt trött och blev rätt glad när svärmor och Torgny ville åka hem. De körde hem oss och jag ramlade i säng och somnade med en gång:).

Idag fick hästarna stå inne tills jag hade ätit frukost, sedan gick jag ut och gjorde i ordning Bosse. Idag blev det en lättare runda då han gick såpass tufft igår. Men han var lika pigg idag och väldigt positiv och glad ute. Tänk vad snön kan göra oss på gott humör!

Snöhästen!
När jag var klar i stallet skulle jag gå en runda med Selma och då ville Magnus hänga på. Han ville gå samma runda som jag red igår, vilket jag ifrågasatte eftersom det tar ungefär två timmar att gå den om man inte är så rask. Jodå, han skulle gå den.

Så vi tog med oss vovvarna och gav oss iväg. Lagom till Bosse och jag kom tillbaka till stallet kom solen fram och det var riktigt skönt i solen när vi började gå mot Åkulla. Jag hade på mig mina Icebugs och det behövdes verkligen i snön och isen. Det var så härligt att gå långrunda! Jag älskar det!

Men mina höfter är lite stela sedan gårdagens tio minuter galopp i fältsits, så det drog lite i musklerna när vi gick, men efter ett tag blev de nog lite uppmjukade och det kändes mindre och mindre stelt.

När vi kom ner mot Valasjön gick solen i moln och sedan blev det rätt kallt. Jag frös så om mina stackars händer, hade alldeles för dåliga vantar på mig!

Selma fick springa lite lös i skogen och hon rullade sig i snön och tyckte att det var så mysigt. Lite jobbigt att pulsa i snön, där är ju lätt 2 dm snö i skogarna nu.

Vovvar och gubbe i skogen

Bus-tjejerna
Nu ska vi snart äta, Magnus står ute och grillar lite karréskivor. Ska bli så gott med mat nu! Sedan är även denna helg över och en ny arbetsvecka tar vid...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar