Sidor

söndag 17 februari 2019

Lång söndag

Efter att ha somnat i soffan igår strax efter klockan nio kom jag i säng tidigt och vaknade därmed också tidigt. Redan tjugo över fem vaknade jag första gången, men lyckades somna om och vaknade sedan igen strax innan sju.

Jag gick ut och gav hästarna mat innan jag själv åt frukost och sedan gick jag ut och gjorde i ordning Bosse. Idag stod det skogsrunda på schemat. Eftersom det var lite snö och is kvar i skogen förra helgen tog jag det säkra före det osäkra och broddade. Helt i onödan skulle det visa sig, men hellre det än att vara utan broddar och det kommer isfläckar!

Vi traskade upp mot Ryen och vidare upp i skogen tills vi kom ut på vägarna kring Bexells stenar. Det var dimma idag och endast fyra plusgrader. Dock ingen vind så det var helt ok ändå. Bosse var väldigt bra tempererad idag. Lugnare än igår men hade ändå bra energi. Vi två tillfällen ville han inte gå framåt, men annars var han positiv hela vägen.

Det är så kul att se hur han har utvecklats på ett år. Jag har ridit denna runda rätt så några gånger nu och förra året gick det mest ut på att få honom att gå framåt och försöka lura in honom i galopp i någon uppförsbacke. Nu kan vi trava lite nedförs utan att han snubblar över sig själv och han fattar gärna galopp när jag ber honom.

Ner mot dimman
Vi stötte på en tjej med lös hund som vi kom förbi innan vi kunde galoppera på lite mer. Igår sprang han och tittade på stenar, idag var han bara fokuserad på att galoppera framåt. Så härligt!

Bosse spanar mot skylten...

Vilket håll ska vi åt?
Det blev mer galopp innan vi kom högst upp på höjden och vägen började slingra sig nedåt Valasjön. Utmed Valasjön travade vi tills vi fick ett gäng hundar framför oss. Det var många hundar och ingen hade koppel, men ägarna lyckades hålla dem från oss i alla fall så att vi kunde gå förbi och sedan trava upp mot nästa höjd.

Där galopperade vi lite mer och Bosse flåsade rätt bra. Han fick trava lite, men ville sedan galoppera igen. Han blev bra trött, men orkade ändå dra hela den långa backen i galopp. Så otroligt stark han har blivit!

Sedan var tanken att han skulle skritta lugnt och fint genom skogen nedåt igen, men han ville springa hela tiden, vilket han inte fick. Inte förrän vi kom ut på grusvägen igen där det blev både trav och galopp innan vi skrittade sista biten hem. En rätt så rejäl runda blev det. Bra styrketräning!

Dagens runda

Höjdkurvan för rundan...
När jag var klar med Bosse tog jag med mig Pelle på en kort tur runt Kullagården. Han var pigg idag också! Han traskade på bra utan att bekymra sig så särskilt mycket om omvärlden. Det är så kul att han är pigg igen! Det ska bli kul att se hur han utvecklar sig under våren här. Kanske kan det bli lite ridning på honom också...?

Hästarna fick gå ut i hagen när jag var klar med dem och sedan fixade jag stallet. Mycket att mocka eftersom de stått inne så länge.

När jag var klar med stallet bytte jag kläder till träningskläder och hämtade rullskidorna. Nu har träningsvärken sedan onsdagens pass gått över, så nu kunde jag fylla på med mer!

Idag kändes det lättare från början och jag misstänkte direkt att jag hade medvind. Det blåste ju inte så mycket så det var lite svårt att avgöra. Jag kom lite längre på en kvart denna gång än i onsdags så det blev lite längre sträcka tillbaka.

Mycket riktigt fick jag motvind när jag vände och det kändes genast mycket trögare att staka. Stakmusklerna är verkligen helt förtvinade känns det som och det gör också att tekniken haltar vilket i sin tur gör att jag använder armarna onödigt mycket. Men det är bara till att kämpa på. Allt jag gör nu kommer att innebära långa härliga pass till sommaren förhoppningsvis!

Det räcker gott och väl att vara igång dryga halvtimmen med rullskidorna nu, jag var rätt trött på slutet med motvinden som extra motstånd. Men det blir snart bättre! Jag har ju faktiskt kört 2 rullskidpass denna vecka så det är ju en bra början!


Dagens rullrunda
När jag var klar med rullskidorna gav jag mig ut för att fortsätta mocka sommarhagen. Nu har det ju tinat upp och vi har barmark så det är perfekt att göra det nu. Med en ljudbok i öronen fortsatte jag vägen upp till första platån. Jag fick tömma en gång och köra tillbaka, men jag blev faktiskt klar där. Så skönt! Nu är det bara den sista platån kvar! Sedan är sommarhagen ren och fin!

Färdigmockat för denna gång
När jag var klar med detta var klockan halv fem och jag tog in hästarna. De var som vanligt hungriga och glada över att få komma in.

Klockan var fem när jag kom in och kunde ställa mig i duschen. Det känns som om denna söndag har varit en lång dag. Men jag är nöjd med att jag har fått så mycket gjort! Nu är det bara ett ryck kvar med sommarhagen sedan är den helt fräsch! Så gött!

Nu väntar en ny arbetsvecka, det ska bli skönt att få vila lite fysiskt imorgon...

Men jag tycker att denna vecka har varit väldigt bra! Jag har faktiskt tränat någonting varje dag utom fredag och fått till fyra ridpass, två löppass och två rullskidpass. Det var länge sedan jag hade en sådan aktiv och bra vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar