Sidor

fredag 15 februari 2019

Härliga fredag!

Det är sportlovstider nu och det märks på jobbet. Framför allt idag. Vi var ett fåtal personer på plats i vår korridor och jag hade endast två korta möten på förmiddagen. Sedan kunde jag lägga all min tid på att faktiskt få någonting gjort.

Jag hade samlat en to-do-list som jag metodiskt betade av och jag hade bestämt mig för att när den var klar så skulle jag gå hem. Jag hade en förhoppning om att det skulle bli lite tidigare än vanligt, men den lugna korridoren gjorde att jag fick massor gjort utan att bli störd. Så när min to-do-list var klar och mailkorgen rensad var klockan endast 13 och jag kunde ge mig iväg. Så härligt!

Jag var tvungen att ta en tur om banken idag för att fixa en grej. Så irriterande att man kan göra nästan allt via Internetbanken, men vissa saker måste göras på ett bankkontor. Jag fick i alla fall ordnat det jag skulle och när jag ändå var i närheten körde jag om Blomsterlandet och köpte lite frön att så och såjord som förberedelse för en kommande vår.

Jag var hemma tidigt och hade en idé om att jag skulle städa huset lite, men så tänkte jag att nu var det dags att ta tag i rengöringen av mina hinder. Jag har tänkt göra detta riktigt länge, i flera år faktiskt. Men det har inte blivit gjort. Det har varit ridbart i paddocken en lång tid under hösten, senast vi var där var i mellandagarna så det har inte riktigt varit aktuell att fixa detta. Men idag fick jag alltså äntligen gjort det!

Jag tog traktorn och samlade ihop allting i skopan, hinderstöd, sockerbitar, bommar och lite annat. Några grejer trillade av så jag fick köra två gånger innan jag fick allting på plats på gårdsplan. Jag konstaterade att det tar minst några veckor till innan paddocken är ridbar. Det är rejäl tjällossning just nu och väldigt blött.

Ett lass med hinder
Jag hade en idé om att jag skulle behöva rengöringsmedel, men vi har en fantastisk högtryckstvätt som spolade bort alla alger och annan skit. Plasten åldras ju, det är säkert tio år sedan jag köpte min hinderpark och på de åren har plasten bleknat  och fått lite fläckar och det går ju inte att få rent. Så det räckte med att bara spola av så blev allting som nytt igen.

Effektiv högtryckstvätt
Jag blev jättenöjd med resultatet och sedan körde jag in alltihop i ladan så att det får torka och slippa lite väderpåverkan ett tag innan det är dags att börja rida i paddocken och ta fram allting igen.

Eftersom det är fredag har jag också fastat idag. Jag åt ett mål mat igår kväll efter ridningen och sedan dess har jag bara druckit vatten och te. Igår köpte jag en oxfilé som jag hade att se fram emot ikväll. Jag brukar köpa färdigskivad filé men denna gång valde jag en hel bit. Så den fick åka in i ugnen och helstekas. Jag tog ut den när den var 69 grader och sedan fick den vila i folie medan jag fixade potatis åt Magnus, vaxbönor åt mig själv och sås.

Oxfilén blev verkligen helt perfekt! Den var så jäkla god! Den bara smälte i munnen och Magnus och jag konstaterade att godare än såhär går det inte att få! Filén är ekologiskt gräsbetat kött och det är så jäkla fint! Det perfekta sättet att bryta fastan! Jag hittade ett galet gott vin också, så måltiden blev 5-stjärnig!

Den perfekta oxfilén!
Denna vecka har verkligen varit super! Jag har ätit grymt bra mat, hållit mig helt till LCHF åt det ketogena hållet och jag mår så jäkla bra! Magen är perfekt, kroppen har tightat till sig och energin är på topp! Sötsuget är helt borta. Jag tycker att doften av sött är helt vämjelig och kan inte alls tänka mig att äta det. Goda tecken!

Nu ligger jag lite före helgens planer, men det betyder inte att jag på något sätt är sysslolös. Imorgon ska huset städas, jag ska fortsätta mocka sommarhagen och även mocka i vinterhagen. Bosse ska ridas, kanske Pelle får komma ut på promenad för att checka läget på honom. Och så har jag tänkt att få till någon typ av träningspass för mig själv också. Nej, jag är inte sysslolös denna helg heller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar