Sidor

onsdag 27 februari 2019

Starkt rullskidpass

Idag skyndade jag mig hem efter jobbet. Blev lite sen därifrån så jag tog in hästarna snabbt och sedan packade jag in rullskidorna i bilen och åkte till min vanliga startplats.

Det var perfekt rullskidväder idag; vindstilla, uppehåll och torra vägar. Jag tog Magnus rullskidor då jag har upptäckt att jag har slitit mina bakhjul lite konstigt. Jag började rulla ner för backen och skidorna kändes faktiskt lite mer stabila än de andra, så det var ju bra.

Stakningen kändes väldigt bra från början och jag tyckte att jag fick mer framåtskjuts för varje stavtag idag. Kanske berodde det på att vägarna var torra och lite varmare än när jag har kört tidigare i år eller så beror det på att jag redan har blivit starkare...

Tekniken satt i alla fall bättre än senast och det kändes rätt lätt att staka iväg. Jag bestämde mig för att köra längre än de tidigare passen och valde att vända efter 4 km. Det blev inte mer vind hem heller skönt nog. Fick in lite uppförs- och nedförsbackar så det blev lite roligare att åka.

Drygt åtta km fick jag ihop och höll igång 40 minuter. Jag kände mig inte helslut när jag kom hem så jag hade nog orkat lite till. Men det är svårt att veta när jag tar slut så därför ville jag inte utmana alltför mycket. Bättre att ta det lugnt och öka långsamt. Det är ju bara februari (i en dag till i alla fall).

Dagens runda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar