Sidor

torsdag 21 februari 2019

Ridhustorsdag

Idag har det tyvärr regnat i princip hela dagen. Mycket regn har det blivit. Så nu blir det nog ingen möjlighet att få ordning på paddocken denna helg heller. Men som tur är har jag ett ridhus på skrittavstånd och ikväll nyttjade jag det igen.

Bosse var pigg, men lugn på vägen dit. Det duggregnade lite och det var skönt att få tak över huvudet. Det skulle vara hoppträning kl 18 och jag satt upp i ridhuset ca tjugo över fem så jag hade en stund på mig att träna lite.

Idag ville jag fokusera mer på att rida i en bra form. Det var ju lite hej och hå med det i tisdags. Men idag var han jättefin i formen direkt från början. Jag körde lite skänkelvikningar och volter. Sedan övergångar och en del jobb i trav både i lättridning och nedsittning. Nedsittningen går bättre och bättre nu. Jag börjar hitta balansen och Bosse rör sig bättre.

Vi jobbade även en del i galopp och mot slutet jobbade jag mycket på fattningarna framför allt åt höger som han har lite svårt för. Galoppen var också mycket finare idag. Lugnare och mer ihop. I båda varven faktiskt. Men han vill inte ta högerfattningarna direkt och det försökte jag jobba med. Men det är svårt. Jag envisades ett bra tag, men fick ge mig när de som skulle rida lektion kom in i ridhuset.

Fast vänstergaloppen kan han fatta på direkt skänkel och i fin form så där har det ju gått framåt. Så det är bara till att jobba vidare. Så småningom kommer det också att släppa. Det gäller att vara konsekvent hela vägen för att få det att funka.

Jag var ändå nöjd med honom, han var jättefin! Och modig. Bryr sig inte så mycket om någon kommer in i ridhuset eller när det börjar fräsa runt en massa ponnyer runt omkring honom.

Imorgon ska han få nya skor. Hovarna är jättefina denna gång. Skorna är slitna, men jag tror att vi kan utöka perioden till sex veckor nästa period. Snösulorna ryker också imorgon. Ingen vinter i sikte de närmaste tio dagarna enligt SMHI, så det finns ingen anledning att ha kvar dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar